Ankara'da Eskişehir yolu üzerindeki general lojmanlarının nizamiye giriş kapısında askeri araca bomba yüklü başka bir araçla saldırı düzenlendi . Saldırıda 28 kişinin öldüğü ve 61 kişinin yaralandığını bildirildi.

Ankara'nın merkezinde, Türkiye'nin kalbi sayılan bir noktada yaşanan bombalı saldırı, istihbarat zafiyeti tartışmalarına yol açtı. Saldırının yaşandığı bölgede, devletin bir çok üst düzey kurumu bulunuyor.

Patlama Meclis'ten duyuldu

Patlama Ankara'nın bir çok yerinden duyuldu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclise çok yakın bir yerde patlama gerçekleştiğini belirterek, patlamanın tüm Meclis kampüsünde hissedildiğini konuşmacıları motive olarak dinlemekte zorlandıklarını kaydetti.

İstihbarat zaafiyeti

Patlama, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne 350 metre, Başbakanlığa ise 500 metre mesafede yaşandı. Ayrıca Genelkurmay, MİT ve birçok önemli kurum da patlamanın yaşandığı bölgede bulunuyor.   

Patlamanın meydana geldiği yer, Ankara'daki önemli noktalara çok yakın mesafede olması "MİT'in saldırıyı önleyemediği" ve "istihbarat zaafiyeti" tartışmalarına yol açtı. Güvenlik ve istihbarat kurumlarının saldırıyı önleyememiş olması, sosyal medyadan sıkça dile getirildi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş ise saldırının kim tarafından gerçekleştirildiğini henüz bilmediklerini açıkladı.



Erişim engeli ve yayın yasağı

Patlama sonrası yurt genelinde internette genel bir yavaşlama söz konusu olmaya başladı. Twitter'a erişim engellenirken VPN ve proxy ayarlanarak girilebildiği öğrenildi. İlerleyen dakikalarda diğer bir sosyal paylaşma sitesi Facebook'a da engelleme geldi. Facebook'u açan kullanıcılar sayfanın yüklenmemesi durumuyla karşılaşıyor.​

Öte yandan RTÜK patlamayla ilgili yayın yasağı getirdi. Yasağın kapsamı hakkında ise henüz bir bilgi verilmedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr