Birleşimin tekrar başlaması üzerine Naci Ağbal ve Engin Altay yaşanan tartışmadan dolayı üzüntülerini diledi. Tekrar KHK üzerinde konuşmak için kürsüye çıkan Engin Altay "Sayın bakan Maliye Bakanı. Kendisini çok severim ayrı. Gülmeyin çok severim kendisini evet" dedi.

Genel Kurul'da görüşülen 674 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin tümü üzerinde konuşmak için CHP Grup Başkanvekili Engin Altay kürsüye geldi. Altay resmi plakalı otomobiliyle gittiği Anıtkabir girişinde emniyet güçlerinin muamelesinden rahatsız olduğunu dile getirerek "Bugün Ankara'da iki şeyden biri oldu ya Anıtkabir girişinde görev yapan Emniyet kuvvetleri Fetullahçı terör örgütünün mensuplarıdır ya da Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı korumaları bir siyasi partinin silahlı kuvvetleri gibi hareket etmişlerdir. TBMM'nin Sayın Başkanına buradan sesleniyorum. Bugün Anıtkabir kapısında milletvekillerine yönelik olarak yapılan uygulamaya karşı TBMM Başkanını göreve davet ediyorum. Eşkıyalık yapan terör estiren milletin vekillerine terbiyesizlik yapan güvenlik kuvvetleri var. Ben onlara Emniyet Genel Müdürlüğü mensupları demiyorum. AKP'nin silahlı kuvvetleri" diye konuştu.
Komisyon sıralarında oturan Maliye Bakanı Naci Ağbal ise Engin Altay'ın sözlerine "Çok ayıp" derken Altay da "Ayıp size sayın bakan. Çık özür dile. TBMM plakalı aracımla Anıtkabir'e gittim. Yapılan terbiyesizlik" diye yanıt verdi.

Ağbal ve Altay arasındaki diyalog şöyle devam etti:

Naci Ağbal: Sizin yaptığınız da terbiyesizlik

Engin Altay: Sen terbiyesizsin. Yapılan iş terbiyesizlik. Sen haddini bil. Kimsin sen. Sen ne biçim adamsın. Bana yapılan sana yapılsa silah çekersin. Sayın bakan haddini bil. Bugün yapılan iş terbiyesizliktir. O işi savunan da terbiyesizdir.

Naci Ağbal: Terbiyesiz

Engin Altay: Sensin terbiyesiz. Bakan olmuşsun ama adam olamamışsın.

Naci Ağbal: Seviyesiz

Tartışmanın uzaması üzerine Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın birleşime 5 dakika ara verdi. AKP milletvekilleri NAci Ağbal'ı, CHP'li milletvekilleri de Engin Altay'ı sakinleştirmeye çalıştı.

"SAYIN BAKANI ÇOK SEVERİM, GÜLMEYİN"

Birleşimin tekrar başlaması üzerine NAci Ağbal ve Engin Altay yaşanan tartışmadan dolayı üzüntülerini diledi. Tekrar KHK üzerinde konuşmak için kürsüye çıkan Engin Altay "Sayın bakan Maliye Bakanı. Kendisini çok severim ayrı. Gülmeyin çok severim kendisini evet" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr