Karaman’da Ensar Vakfı ve KAİMDER yurtlarında 10 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu belirtilen öğretmen Muammer B.’nin eşzamanlı bu yurtlarda görevliyken karaman’ın en prestijli okullarından birinde görev yaptığı, buradan geçici olarak Ayrancı ilçesi Ağızboğaz İlkokulu’nda görevlendirildiği, ardından 6 ay sonra yeniden aynı okula döndüğü ortaya çıktı.

Bakan Avcı’ya sordu

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Milli eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Aynı öğretmenin geçici görevlendirme gerekçesi bir dönemde ortadan kalkmış olup, 2015-2016 öğretim yılında tekrar eski okuluna dönmesine kim önayak olmuştur?” ifadesini kullandı.

‘Tutuklandı’

Karaman’da incelemelerde bulunan Burdur Milletvekili Mehmet Göker, bu sıkıntılı süreci TBMM gündemine taşıdı. Milliyet'ten Meriç Tafolar'ın haberine göre Göker, “Kent merkezinde bulunan Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nda görevli sınıf öğretmeni Muammer B. gönüllü olarak kurs verdiği Ensar Vakfı’na ait olan evlerde barınan 10 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 4 Mart 2016’da tutuklanmıştır.

‘Sayı daha da artabilir’

Kamuoyunda, olayın üstü kapatılmadan biraz daha derinleştirilirse sayının daha da artabileceğine yönelik bazı endişeler de bulunmaktadır” dedi. 

Göker, soru önergesi verdi
Göker, şu soruları yöneltti:
- Sınıf öğretmeni Muammer B.’nin, Karaman’ın en prestijli ilkokuluna ataması hangi yıl, kaç puanla yapılmıştır? Söz konusu bu puan yeterli midir?
- Atandığı okul idaresi tarafından adı geçen öğretmene özel sınıf oluşturulması için bir çaba harcanmış mıdır?
- Aynı öğretmenin geçici görevlendirme gerekçesi bir dönemde ortadan kalkmış olup, 2015-2016 öğretim yılında tekrar eski okuluna dönmesine kim önayak olmuştur?
- Ensar Vakfı Genel Merkezi ve Karaman Şube Başkanı, adı geçen öğretmenin 2013’te vakıflarında öğrencilere etüt verdiğini kabul etmiştir. Özel Eğitim Kurumu statüsü olmayan Ensar Vakfı hangi mevzuata göre öğrencilere etüt vermiştir?
- Kurumda yönetici pozisyonunda bulunanlar ve diğer sorumlular hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır?
- Cinsel istismar ya da benzer bu tür bir olaya maruz kalmış başka çocukların olup olmadığı saptanırken nasıl bir yol izlenecektir?

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr