CNN Türk programında Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında CHP'li Aykut Erdoğdu ve AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Ayhan Oğan arasında İsrail ile ilgili tartışma yaşandı.

Erdoğdu, AKP'nin ABD'deki İsrail lobisine 67 milyon dolar verdiğini söyledi. Ödemenin belgeleri olduğunu söyleyen Erdoğdu, İsrail'den alınan 20 mlyon dolar karşılığında da Mavi Marmara davasından vazgeçildiğini kaydetti.

Erdoğdu, "20 milyon dolara diz çöktünüz, 20 milyon dolara Mavi Marmara'da canını veren insanların yargılama yetkisini aldınız" dedi.

Erdoğdu'nun açıklamaları karşısında AKP'li Ayhan Oğan "Edepsizsiniz, ahlaksızsınız, ispatlamazsanız şerefsizsiniz" dedi.

MAVİ MARMARA YOLCUSUNDAN TEŞEKKÜR 

Erdoğdu'nun açıklamaları sosyal medyada geniş yankı buldu. İsrail saldırısı sırasında Mavi Marmara gemisinde olan İbrahim Sediyani Twitter hesabından Aydoğdu'ya "Aykut Bey, "Tarafsız Bölge"de söylediklerinizden dolayı bir Mavi Marmara yolcusu olarak size teşekkür ediyorum. (...)" yazdı. 

Sediyani'nin bu tweetinin ardından kendisine "size 20 milyon dolardan hiç para verdiler mi?" diye soruldu. Sediyani bu soru üzerine aldığı tazminatı ne yaptığını açıklayarak  "Evet, AKP'li fakirlere dağıttım. Sevaptır." yazdı. 

Mavi Marmara eylemcisi İbrahim Sediyani AKP ve İHH’ye isyan etti

 

 

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr