Mavi Marmara katılımcılarına ve şehitlere hakaret eden Cem Küçük hakkında Mavi Marmara katılımcıları ve aileleri Çağlayan Adliyesinde bulunarak suç duyurusunda bulundu.

Küçük’ün, 1ANtv’de 16 Nisan’daki referandum sonrası sürece ilişkin yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AKP başına geri döndükten sonra “Radikal İslamcılarla ve Mavi Marmara’daki manyak tiplerle” yollarının ayrılması gerektiğini söylemesi büyük tepki gördü. İsrail komandoları, 31 Mayıs 2010’da ambargo uygulanan Gazze’ye insani yardım götüren ‘Özgürlük Filosu’nun Türkiye bandıralı Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda helikopter ve botlarla baskın yapmış, baskında 9 Türkiye vatandaşı hayatını kaybetmiş, 50’den fazla kişi de yaralanmıştı.

İHH’dan çok sert tepki
Mavi Marmara gemisini organize eden İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı’nın (İHH) genel başkan yardımcısı Serkan Nergis, Cem Küçük’e çok sert tepki gösterdi. Nergis, sosyal medya hesabından şu mesajları paylaştı:
"Sen kimsin de Mavi Marmara gibi bir kutlu davaya laf ediyorsun Cem Küçük efendi... FETÖ'den ne farkın var senin…
"Furkan Doğan 17 yaşında o gemiye binip yola çıktığında terk derdi haksızlığa karşı durmaktı. Davası uğruna şehit oldu. O mu manyak Cem Küçük.
“Senin İslamcılarla İHH ile bir derdin varsa delikanlı ol bunun savaşını ver bizimle ama Mavi Marmara'yı ağzına alma.
“Kavgaysa kavga yerimiz belli yurdumuz belli biz İsrail’e diz çökmedik sen kimsin ya... O değil bu adamlar daha manyaklık görmedi...
“Görmemeleri de onlar için en hayırlısı... Mavi Marmara davasından geri durursak analarımız bizi yitirsin…"

“Seni dava manyağı yapacağız”
Mavi Marmara Davası avukatlarından Gülden Sönmez de Twitter hesabından Cem Küçük'ü hedef alarak, "Seni dava manyağı yapacağız içimizdeki İsrailli Cem Küçük" diye yazdı.
Küçük'ten Mavi Marmara yolcusuna: Üslubuna dikkat et!
Küçük, kendisine tepki gösteren Mavi Marmara yolcusu Ümit Sönmez'e "üslubuna dikkat etmesini" söylerek cevap verdi.

Sönmez Twitter'da, Küçük'ün sözler için "Mavi Marmara'da idim, 15 Temmuz'da sokakta idim, referandumda evet dedim, sonuna kadar Erdoğan'ın yanındayım. Senin haddin mi?" diye sordu. Küçük de "Üslubuna dikkat et, efendi duruyorum. Başını sonunu anlamadan yorum yapma" ifadesini kullanarak cevap verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr