Önceki akşam saatlerinde başlayan darbe girişimi ülkede uzun süre yaşanmayan görüntülerin oluşmasına yol açtı. Gece 21.30 sıralarında hissedilen ve 22.00’den sonra artık darbe girişimi olarak duyurulan olaylar, yurttaşların bazı noktalarda yığılmalarına yol açtı. Söz konusu alanlarda yapılan işlemler normalin çok üzerinde gerçekleşti. TRT ekranlarından ilan edilen ertesi gün sokağa çıkma yasağını duyan yurttaşlar başta fırın, market ve bankaların otomatik para çekme makinelerine akın etti.

Şortlu olan da vardı

İstanbul ve Ankara ve Antalya’da çok sayıda vatandaş, bankalardaki paralarını çekebilmek için ATM’lere koştu. Otomatik para çekme makinelerinin önünde uzun kuyruklar oluştu. Bazı yurttaşların pijamalarla geldiği gözlenen yoğunluk, akaryakıt istasyonlarında da görüldü. Çok sayıda yurttaş, araçlarına akaryakıt alabilmek için istasyonlara geldi. Akaryakıt istasyonları önünde uzun otomobil kuyrukları oluştu.

İşlemler katlandı

Konuya ilişkin bilgi almak istediğimiz Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Soner Canko, önceki gece saat 10 ile 02 arasında gerek para çekme makinelerinde gerekse market ve akaryak alışverişlerinde olağanın üstünde bir işlem gerçekleştiği bilgisini verdi. Ne kadar para çekildiğinin ya da ne kadar bir hacimde alışveriş yapıldığının ancak aylık raporlarda ortaya çıkacağını anlatan Canko, ancak işlem adetlerinin normal cuma-cumartesi akşamlarından oldukça fazla olduğunu dile getirdi. Canko böylesi bir durumda önemli olanın hizmetin kesintisiz verilmesi olduğunu belirterek, “Ne gece ne de ertesi sabah para sıkıntısı yaşanmadı, makinelere para ikmalinde bir sorun yaşanmadı. Zaten alışveriş ve para çekme işlemleri sabah erken saatlerde yeniden normal seyrine döndü” bilgisini verdi

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr