Beşiktaş'tan, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamayla, Marcelo Antonio Guedes Filho'nun resmen Beşiktaş'ta olduğu belirtildi.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den KAP'a yapılan açıklamada, "Marcelo Antonio Guedes Filho’nun 2015-2016 sezonu sonuna kadar kiralanması konusunda Hannover 96 ile anlaşmaya varılmıştır. Hannover 96 Kulübüne kiralama bedeli ödenmeyecek olup, profesyonel futbol takımımız oyuncusu Alexandre Milosevic 2015-2016 sezonu sonuna kadar Hannover 96 kulübüne bedelsiz olarak kiralanmıştır." denildi.

Öte yandan Marcelo Guedes, BJK TV’de yayınlanan Gündem Özel programına katılarak açıklamalarda bulundu.
Marcelo Guedes’in açıklamaları şu şekilde;

“Beni burada güzelce karşıladığınız için hepinize teşekkür ederim. İlk duygularım çok yoğun. Beşiktaş’ta olmaktan ötürü çok mutluyum.

Transfer süreci çok hızlı gelişti. Maçtan eve döndüğüm bir vakitte menejerlerim bana ulaştı ve teklifi iletti. Olaylar çok çabuk gelişti. Ama en önemlisi, ben ve ailem bu transferden ötürü çok mutluyuz.

Beşiktaş ile ilgim daha önceden vardı. Beşiktaş’ın büyük bir kulüp olduğunu biliyordum. Büyük bir kulüpten teklif gelince karar vermek kolaylaşıyor.

Beşiktaş taraftarının sosyal medya üzerinden tepkilerini görünce çok şaşırdım. Hava alanında gelip beni karşılamaları çok etkileyiciydi. Bundan sonra sosyal medyayı kullanarak taraftarlarımızla iletişim kuracağım ve İstanbul günlerimi paylaşacağım.

Buraya gelmeden önce Atiba Hutchinson ile konuştum. Kendisi bana İstanbul’la ve kulüple ilgili çok güzel bilgiler verdi. Atiba’yla yeniden beraber oynamak benim için çok keyifli olacak. Atiba çok iyi bir profesyoneldir. Oynadığı kulüp için her şeyini verir. Bu sadece bugüne özel değil, daha önceden de böyleydi. Sadece futbolcu olarak değil, insan olarak da çok iyi bir insandır.

Beşiktaş’In kadrosunda çok tecrübeli oyuncular var. Ben birkaç dil biliyorum. Farklı farklı liglerde oynadım ve başka diller öğrendim. Arkadaşlarımla kolayca anlaşmayı umuyorum. Daha sonra da Türkçe’yi öğrenmek istiyorum. Uluslararası bir kadromuz var. Aslında saha içerisinde futbolun dili bir. Çok konuşmaya gerek yok ama tabi ki aynı dili konuşmak işleri kolaylaştırıyor.

Hugo Almeida’dan da bilgi aldım. Kendisiyle beraber Hannover’de çok fazla oynama imkanımız olmadı. Ama bana kulüple ilgili çok güzel şeyler anlattı.

Santos’a yakın bir şehirde doğdum. Sao Vicente’de, bir sahil şehrinde büyüdüm. Tatillerimde de denize kıyısı olan yerlere, sahil kasabalarına gitmeyi seviyorum. İstanbul’da deniz oması buraya adaptasyonumu hızlandıracaktır.

Ailem burada benimle olacak. Çocuklarım şu anda Almanya’da okula gidiyorlar. İmkanlar doğrultusunda en kısa zamanda onları yanıma alacağım.

Hollanda ve Almanya’da oynadım. Orada defans oyuncularından istenen topla ileriye daha çok çıkmaları ve oyun kurmalarıydı. Geriden oyun kurmayı severim. Hava toplarında agresifimdir. Ama bir defans oyuncusunun asıl yapması gereken arka hattı toplamaktır. Ben de oyunun bu yönüne daha çok konsantre oluyorum ve çalışmalarımı yapıyorum.

Beşiktaş’a katkı için buradayım. Diğer oyuncuların kalitesinin de farkındayım. Bu rekabet takımımıza faydalı olacaktır.

Türkiye ligi oldukça zor bir lig. Çok kaliteli oyuncular var. Birçok oyuncuyu izleme imkanım oldu. Bu yeni tecrübe bana çok şey katacaktır.

Taraftarlarımıza şu sözü verebilirim; her koşulda bu formayı terletmek ve hakkını vermek için çalışacağım.”

MARCELO ANTONİO GUEDES FİLHO KİMDİR?

20 Mayıs 1987’de Brezilya’da dünyaya geldi. Futbola Santos altyapısında başlayan Marcelo, 2007-2008 sezonunda bu takımda profesyonel futbola geçiş yaptı.

Wisla Krakow, PSV Eindhoven ve Hannover 96 takımlarında top koşturan savunma oyuncusu Marcelo, 2015-16 sezonunun devre arasında Beşiktaş ile sözleşme imzaladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr