İtalyan Rainews 24 kanalına konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İtalya yargısına çattı. Erdoğan “İtalya yargısı benim oğlumu bıraksın da İtalya kendi mafyasıyla uğraşsın!” dedi. Erdoğan’a yanıt İtalya Başbakan’ından geldi. Renzi, Twitter hesabından “Bu ülkede yargıçlar, İtalyan yasaları-anayasasına göre hareket eder, Türk Cumhurbaşkanına göre değil. Bu hukukun üstünlüğüdür” diyerek Erdoğan’ın sözlerine tepki gösterdi.

İtalyan Rainews 24 kanalına konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tasfiyelere dair eleştirileri yanıtlarken oğlu Bilal Erdoğan hakkında İtalya’da açılan soruşturmaya da değindi.

‘Oğlum parlak bir adam’

BBC Türkçe’nin haberine göre Erdoğan, “Bir gazetede çalışmak ya da bir üniversitede öğretmenlik yapmak hapse girmek için yeterli mi” sorusuna şu yanıtı verdi: “Size çok enteresan bir örnek vereyim. İtalya yargısı, şu anda girmiş olsa ya da girecek olsa benim oğlumu belki de tutuklayacaklar. ‘Nedir, söyleyin bakalım’ dendiğinde söyleyebildikleri hiçbir şey yok. Bologna’da doktorasıyla alakalı mezuniyetini verecek. O şehirde bana diktatör diyorlar ve PKK’ye destek gösterileri düzenliyorlar. Neden devreye girmiyorlar? Bu mu hukuk devleti? Bu mesele bizim İtalya’yla ilişkilerimizi zora sokabilir. Benim oğlum parlak bir adam ama kara para aklamakla suçlanıyor. Benim oğlumu bıraksın da İtalya kendi mafyasıyla uğraşsın!”

Öte yandan Erdoğan, Gülen cemaati hakkında “Bu yapı İtalya’daki P2 locasına benziyor. Burada bir kriminal yapı söz konusu. Din kisvesinin altına bürünmüş böyle bir yapı” dedi.

Renzi’den tepki

Erdoğan’ın sözlerine İtalya Başbakanı Matteo Renzi tepki gösterdi. Renzi, kişisel Twitter sayfasında, Erdoğan sözlerine, “Bu ülkede yargıçlar, İtalyan yasaları- anayasasına göre hareket eder, Türk Cumhurbaşkanına göre değil. Bu hukukun üstünlüğüdür” diyerek, tepki gösterdi.

(Kaynak: Sputnik)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr