Bugün kentte yapılacak büyük eyleme katılmak için dün gece Türkiye'nin farklı noktalarından yola çıkan otobüsler, Giresun, Ordu, Trabzon, Hopa, Borçka gibi bir çok yerde durduruldu. Aralarında otomobillerin de olduğu araçların geçişine trafik ve çevik kuvvet ekipleri tarafından izin verilmiyor.

Cerattepe yolunda direnişçilerden polise 'Sık bakalım' sloganı - VİDEO

Bu nedenle özellikle Hopa Cankurtaran Geçidi'nde uzun kuyruklar oluştu. Cankurtaran'da durdurulanlar arasında CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka da bulunuyor. Nazlıaka'yla polis arasında sert tartışmalar yaşanıyor.

Cankurtaran Geçici'ndeki karşılıklı bekleyişin ardından polis, vatandaşlara müdahale etmeye başladı.



VALİLİK KARAR ÇIKARDI: ÖNLEME ARAMASI YAPIN

Edinilen bilgiye göre valiliğin 19 Şubat 2016 tarih ve (77692028-8027812470) sayılı yasaklama kararı, bir çok kentin emniyet müdürlüklerine de gönderildi. 20-21 Şubat tarihleri arasını kapsayan kararda, Artvinlilerin Gezi'yi anımsatan direnişi, “sol marjinal gruplarla emniyet arasında arbede” olarak gösterildi. Bu grupların Artvin'deki buluşmaya katılımlarının engellenmesi için Karadeniz Sahil Yolu'nda “önleme arama” yapılması istendi.

Kararın araçları alıkoymayı kapsamadığını, buna karşın onlarcasının yollarda saatlerce bekletildiğine dikkat çeken Yeşil Artvin Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Bedrettin Kalın, valilik eliyle eyleme gölge düşürülmek istendiğini vurguladı.

Dernek Başkanı Nur Neşe Karahan da, “Artvin, Artvin halkına yasaklanıyor. Biz yine de tüm engellemelere karşın alanlarda buluşacağız” dedi.

Valiliğin yasaklama kararına karşın Ankara'dan yola çıkan bir otobüs dolusu yurttaş, dün sabah kente ulaştı. Destekçileri aralarında Karahan'ın da olduğu Artvinliler sevinçle karşıladı.

Kentte bugün öğleden sonra, boğaların da yürütüleceği geniş katılımlı eylem yapılacak

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr