Türk halkının darbeden derinden etkilendiğini ve darbeye karşı koyarken 240 dolayında kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatan Asselborn,”Darbeye karşı sokaklara çıkan insanlar, demokrasi için de gösteri yaptı. Biz bunu biraz yanlış değerlendirdik” dedi. Asselborn, AB’nin hukuk devleti prensiplerinde ısrar etmesinin Türkiye’nin pozitif gelişmesine katkı sunacağını da söyledi.

VİZE SERBESTİSİ YIL SONUNA DOĞRU...

Türkiye’nin vize serbestisi konusundaki beklentisine de iyimser yaklaşan Lüksemburg Dışişleri Bakanı, çözüm bulunacağı görüşünde. “Anti-terör yasaları dışında Türk vatandaşlarının AB’ye vizesiz seyahat edebilmesi için bütün şartlar çözülebilir” diyen Asselborn, AB’nin hukuk devleti prensipleri konusunda ısrarlı olmaya devam edeceğini belirtti. Asselborn,” Türkiye'deki durum biraz sakinleştiği zaman eğer Türkiye Avrupa kurallarına uymak için istekli olursa, yılsonuna kadar ya da 2017 başında terörle mücadele mevzuatında bir çözümün mümkün olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE AB İÇİN STRATEJİK ÖNEMDE"

Türkiye’nin Avrupa Birliği için stratejik önemine de vurgu yapan Assselborn,”Avrupa, AB değerlerine sahip bir Türkiye ile dünyada daha ağırlıklı bir konum elde eder. Ayrıca, Müslüman bir ülkenin AB üyesi olabileceğini de göstermiş oluruz” dedi. Türkiye’nin AB üyesi olmasıyla Türk halkının AB değerleriyle yaşama imkânı da elde edeceğine işaret eden Asselborn, “Ancak şu anda o noktada değiliz” diye konuştu.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr