İngiltere'nin başkenti Londra akşamüstü saatlerinde art arda saldırılara sahne oldu. Bir saldırgan Westminster Köprüsü üzerinde yayaları ezip ateş açarak ilerledi. İngiltere Parlementosu'na girmek isteyen bir kişinin de vurulduğu bildirildi.

Saldırıda 4 kişi yaşamını yitirdi, 20 kişi yaralandı.

LONDRA POLİSİ: YAYALARI EZDİ ATEŞ AÇTI

Reuters art arda gerçekleşen saldırılarda ilk belirlemelere göre 2 kişi yaşamını yitirdiğini, 4'ü ağır 10 kişinin yaralandığını duyurdu.  Polis olayın terör olayı, saldırganın ise 'Asya' görünümlü olduğunu belirtip, "Saldırgan köprüde aracıyla yayaları ezdi ve ateş açtı" açıklamasını yaptı. Görgü tanıkları patlama ve silah sesleri duyulduğunu söylüyor. 

Görgü tanıkları siyah 4 x 4 jip’i kullanan kişinin Westminster Köprüsü’nde yayaları ezerek polisin nöbet tuttuğu Parlamento girişine girmeye çalıştığını anlattı.

Elinde bıçağı ve silahı bulunan şüphelinin polise saldırdığı daha sonra polis tarafından vurulduğunu bildirilirken çatışma sırasında bir polis memurunun yaralandı.Görgü tanıkları ayrıca en az 3 el silah sesi duyduklarını ve iki kişinin yerde yattığını aktardı.

Londra'dan dehşetin görüntüleri

AVAM KAMARASI BAŞKANI: PARLAMENTODA BİR POLİS BIÇAKLANDI

Silah seslerinin duyulması üzerine milletvekillerinin sığınaklara indirildiği ve Londra metrosunun da kapatıldığı bildirildi. Avam Kamarası Başkanı, Parlamento binası içerisinde bir polisin bıçaklandığını açıkladı.

Başbakanlık Sözcüsü İngiltere Başbakanı Theresa May'in güvende olduğunu iletti.

SARAYDA GÜVENİL ÖNLEMİ ARTIRILDI

Buckingham Sarayı'nda da güvenlik önlemlerinin artırıldığı kaydedildi. BBC'nin haberine göre saraydan açıklama yapılmazken, kapılarının kapalı tutulduğu bildirildi.

Parlamento boşaltılmaya başlandı

İngiltere Parlamentosu güvenlik güçleri tarafından boşaltılmaya başlandı. İngiltere Başbakanı May tarafından acil güvenlik toplantısı gerçekleştirilecek.

Saldırı sonrası İskoçya Parlamentosu da çalışmalarını durdurduğunu açıkladı.

İngiltere polisinden ilk açıklama

Saldırıya ilişkin açıklama yapan İngiliz polisi, "Rakamı veremiyoruz, soruşturma devam ediyor. Önceliğimiz kamu güvenliğini sağlamak.  Yaralı polis memuru tedavi altında.

Olay bitmiş durumda mı bu aşamada bilgi veremiyoruz. Takviye polis memurlara olacak. Yeni bilgiler geldikçe sizlere ileteceğiz. Bizim önceliğimiz Londra'ya güvende tutmak." dedi.

Londra'daki saldırı anında parlamentoda yaşananlar kamerada - VİDEO

 


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr