Londra'nın batısında bulunan Latimer Road'da 24 katlı bir bina alevler içinde kaldı.Yerel saatle 00:54'te başladığı bildirilen yangını söndürmek için 200 itfaiyeci ve 40 itfaiye aracı görev yapıyor.

YANGINDAN DEHŞETE DÜŞÜREN KARELER

Binada 120 daire olduğu ve bazı bina sakinlerinden haber alınamadığı belirtiliyor.

Yetkililer yerel saatle 06:00 itibariyle 30 yaralının 5 ayrı hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Londra itfaiyesi ise "Yanan binada can kaybı var ancak sayı belirsiz" açıklaması yaptı.

Londra Emniyet Teşkilatı saat 04:00 itirabiyle bina ve çevresinde tahliye işlemlerinin sürdüğünü söylerken BBC'den Andy Moore binanın çökmesinden endişe duyulduğunu belirtti.

TÜRK AİLELER DE YAŞIYOR

CNN Türk Londra Muhabiri Metin Güneş, yanan binada Türk ailelerin de yaşadığının öğrenildiğini bildirdi. 

İTFAİYEDEN AÇIKLAMA

Londra'da 27 katlı 120 daireli binada başlayan yangını söndürme çalışmaları sürüyor.Yangında hayatını kaybedenler olduğu bildirildi.

Londra'nın batısında bulunan Latimer Road'daki 27 katlı bir apartmanda çıkan yangında binanın tamamı alevler içinde kaldı.

Londra İtfaiye Müdürlüğü yangında hayatını kaybedenler olduğunu açıklarken yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor.

Londra İtfaiye Genel Sekreteri Dany Cotton yaptığı açıklamada, 29 yıllık meslek hayatımda böylesine bir yangın görmedim. Bina ikinci katından yukarıya doğru yanıyor. Şu an yangına 40 itfaiye aracı ve 200'ün üzerinde itfaiyeciyle müdahale ediliyor. Üzülerek belirtmeliyim ki yangında hayatını kaybedenler var. Binanın büyüklüğü ve yapısı nedeniyle can kaybı sayısı henüz kesin değil. Yangının sebebi ise halen belli değil. dedi.

Yerel saatle 0054'te başladığı belirtilen yangını söndürmek için 200 itfaiyeci ve 40 itfaiye aracı tüm gece boyunca görev yaptı. Yüzlerce kişinin yaşadığı tahmin edilen binada 120 daire olduğu ve bazı bina sakinlerinden haber alınamadığı belirtiliyor.

Yetkililer yerel saatle 06:00 itibariyle 30 yaralının 5 ayrı hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Dumanlar kilometrelerce uzaktan görülebiliyordu

Televizyon sunucusu George Clarke, binadan 100 metre uzakta olmasına rağmen üzerinin külle kaplandığını aktarırken üst katta kalan bazı kişilerin el fenerleriyle yardım istediğini ve dışarı çıkamadıklarını söyledi.

İki kişinin duman zehirlenmesi nedeniyle tedavi gördüğü açıklanırken yetkililer binadan çıkamayan kişiler olup olmadığı konusunda bir açıklama yapmadı.

Fakat BBC'ye konuşan görgü tanıkları, binanın içinde yardım isteyen insanlar gördüklerini, bazılarının ailelerini arayarak yangın merdivenlerinde de yangın olması nedeniyle binadan çıkamadıklarını söylediğini anlattı.

Binada yakınları olan insanlardan bazıları, yakınlarına ulaşamadıklarını aktarıyor.

NEDEN ÇIKTIĞI BELLİ OLDU

Alt katlardan birinde patlayan bir buzdolabı nedeniyle çıktığı sanılan yangının, 100’den fazla daire bulunan binanın dış cephesi plastik malzemeyle kaplı olduğu için hızla yayıldığı ileri sürüldü. Londra itfaiyesi ise yangının nedeninin henüz belli olmadığını açıkladı.

İLK RESMİ AÇIKLAMA: 30 YARALI VAR

Londra Ambulansı, yaralanan 30 kişi çeşitli hastanelere kaldırıldığını açıkladı.

 Londra Ambulansı'nın Twitter hesabından, Operasyon Yardımcı Direktörü Stuart Crichton adıyla yapılan açıklamada, "Yangının ardından, Londra'daki hastanelere 30 hastayı götürdüğümüzü teyit ederiz" denildi.

BİNANIN ÇÖKME TEHLİKESİ VAR

Apartmanda yaşayanların tahliye edildiği belirtiliyor ancak can kaybı ya da yaralanan olup olmadığına ilişkin herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. İçeride mahsur kalan olup olmadığı henüz bilinmiyor. Binanın çökme tehlikesi bulunduğu öğrenildi.

Görgü tanıkları saatlerdir devam eden yangında, bazı insanlar yanan binadan aşağı atladıklarını iddia etti. Bir diğer iddiaya göre ise binada mahsur kalanlar çarşafları bağlayıp aşağıya inmeye çalıştı.

 Sky News’a konuşan Kensington ve Chelsea Kent Konseyi Başkanı Nick Paget-Brown, "Yangın başladığında içeride kaç kişi olduğunu bilemiyoruz; ancak, yüzlercesi de olabilirdi" dedi ve bina içinde kalan olup olmadığına ilişkin bir bilgi olmadığını vurguladı.

ÜST KATLARDA MAHSUR KALANLAR OLDU

 Londra Emniyet Teşkilatı bina ve çevresinde tahliye işlemlerinin yapıldığını söylerken BBC'den Andy Moore binanın çökmesinden endişe duyulduğunu belirtti.

 Televizyon sunucusu George Clarke, binadan 100 metre uzakta olmasına rağmen üzerinin külle kaplandığını aktarırken üst katta kalan bazı kişilerin el fenerleriyle yardım istediğini ve dışarı çıkamadıklarını söyledi.

 İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; üst katlarda mahsur kalan bina sakinlerinin yardım çığlıkları duyuluyor.

 İki kişinin duman zehirlenmesi nedeniyle tedavi gördüğü açıklanırken binada kimsenin olup olmadığı henüz kesinleşmedi.

(Ajanslar-BBC Türkçe)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr