Devletin zirvesi yayımladıkları yazılı mesajlarla Türkiye’nin yeni yılını kutladı. Mesajlar şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz darbe girişimi sadece 2016’ya değil, Cumhuriyet dönemimize damgasını vurmuştur. Kamuda yapılmakta olan büyük temizliğe ilave olarak, sivil toplum kuruluşlarından iş dünyasına kadar her alanda, bu kanser hücreleri adeta kazınıp atılmıştır, atılmaya devam etmektedir. Bu, uzun soluklu ve daima dikkatli olmamızı gerektiren bir mücadeledir. 2015, bölücü terör örgütünün gerçek yüzünün deşifre olduğu bir yıldı. 2016 da FETÖ’nün çirkin ve kanlı yüzünün ortaya çıktığı bir yıl oldu. Terör örgütleri, bu mücadelenin sadece görünen yüzleri ve maşalarıdır. Biz, asıl bu örgütlerin gerisindeki güçlerle mücadele halindeyiz. Şayet bu geçiş sürecini güçlü bir şekilde atlatır, hedeflerimizden kopmadan yolumuza devam edebilirsek, parlak bir gelecek bizi bekliyor. İnşallah 2017’de, hem terör örgütlerinin başını ezeceğiz hem de çok daha büyük ekonomik başarılara imza atacağız. Allah’ın izni ve inayetiyle, bu ülkeyi ve bu milleti yolundan alıkoyacak hiçbir fani güç yoktur.

‘Kumpaslar defedildi’

Genelkurmay Başkanı Akar: Peygamber ocağı ordumuzun, bağrından çıktığı asil milletimize hizmetten ve aziz vatan toprakları ile necip milletimizi her türlü tehdit ve tehlikeye karşı korumaktan başka gayesi yoktur. Ordumuz; geride bıraktığımız yılda, şerefli üniformayı, kirli ve kanlı emellerine maske yapmaya kalkışan; asil milletimiz dışındaki karanlık odaklara uşaklık ettiği açıkça görülen bir şer, terör ve ihanet çetesinin; tarihimize kara bir leke olarak geçecek cinnetine, ihanetine şahit olmuştur. Silahlı Kuvvetlerimiz, ihanet şebekelerinin kanlı kumpaslarını def ettikten hemen sonra, yurtiçinde terörle mücadele harekâtını tam bir kararlılıkla sürdürerek terör örgütüne çok ağır darbeler indirmiş; bir ateş çemberi içerisine çekilmek istenen bölgemizde etkin güvenlik anlayışı ve tehdidi kaynağında yok etmek maksadıyla; yurtiçinde ve sınır ötesinde yuvalanarak ülkemiz, bölgemiz ve bütün dünya için tehdit olmaya devam eden terör örgütlerine karşı en somut mücadeleyi gerçekleştirmiş; böylece ülkemizin güvenliğinin yanı sıra masum bölge halklarının da kurtuluş ve güvenliği yönünde çok değerli hizmetleri yerine getirmiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin fedakâr mensupları olarak, geçtiğimiz yılda olduğu gibi 2017 yılında da; aziz milletimize canla başla hizmet etmeye, kederde ve kıvançta halkımızın daima yanında olmaya, ülkemizin hak ve menfaatlerinin korunmasında üstümüze düşen görevleri yurtiçinde ve uluslararası alanda layıkıyla yerine getirmeye; Silahlı Kuvvetlerimizin etkinliğini, caydırıcılığını ve saygınlığını artırmak için gayretlerimizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.

‘Hezimete uğrayacaklar'

Başbakan Yıldırım: Darbe teşebbüsleriyle, terörle, tedhişle ülkemizi zayıf düşürmeye çalışanlar emellerine asla ulaşamayacak, millet-devlet kenetlenmesi karşısında mutlaka hezimete uğrayacaklardır. Bu yıl da milletçe birbirimize kenetleneceğiz. Demokratik istikrarı, hukuk düzenimizi ve ülkemizin güvenliğini gözümüzün ışığı gibi koruyacağız. Cumhurbaşkanımızın liderliği, muhalefet partilerimizin elbirliği ile toplumsal dayanışmayı daha çok büyütecek ve terörü bertaraf edeceğiz. Anayasa değişikliği ile ülkemiz ve demokrasimiz çok daha güçlü olacak.

‘Silkinme yılı olmalı’

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Türkiye’nin ne kadar fazla olursa olsun çözülemeyecek hiçbir sorunu, aşılamayacak hiçbir sıkıntısı olamaz. 2017’nin Türkiye’nin toparlanma, silkinip ayağa kalkma yılı olması gerekir. Yapay tartışmalar, suni gündemler, kısır çekişmeler Türkiye’nin önünü kesemeyecek, milli kenetlenmeye zarar veremeyecektir.

‘Hücrede de olsak milyonlar bizimle’

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, cezaevinden avukatları aracılığıyla gönderdikleri yeni yıl mesajında, “Bu yeni yılı hapishane koşullarında karşılıyoruz. Belki hücrelerimizde tek başımızayız, ama bu bizim geçirdiğimiz en kalabalık yılbaşı. Çünkü biliyoruz ki, milyonların yüreği bizlerle birlikte...” dedi.

‘Buruk 2016’

HDP Basın Bürosu tarafından paylaşılan mesajda şu ifadelere yer verildi: “2016, yüreklerimizin burkulduğu ağır bir yıl oldu. Acıların, gözyaşlarının, ölümlerin, ama inadına direnişin de olduğu bir yılı geride bırakıyoruz. Bu topraklarda kan ve gözyaşı dökülmeye devam ediliyorsa, egemen siyasi anlayış ve ortam değişmemiş demektir. Ama değişmeyen başka bir şey daha var; o da barış, eşitlik, adalet ve demokrasi mücadelesinin yarattığı umuttur. Yaşadığımız olumsuzluklar umut etmemize engel olmamalıdır. Bu yeni yılı hapishane koşullarında karşılıyoruz. Belki hücrelerimizde tek başımızayız, ama bu bizim geçirdiğimiz en kalabalık yılbaşı. Çünkü biliyoruz ki, milyonların yüreği bizlerle birlikte... Güzel günlerin bizleri beklediğini biliyoruz. 2017 yılının, demokrasi, barış, emek, özgürlük ve eşitlik güçlerinin birlikteliğinin gelişeceği; halkların adalet taleplerine ulaşılacağı bir yıl olması için mücadele edeceğiz. 2017 yılında her gün yeniden doğarak yürüyeceğiz, yaşam ve gerçekler hiçbir hapishane tanımayacak. 2017 yılının tüm halklar ve inançlar, emekçiler, ezilenler, emekliler, kadınlar ve gençler için sağlıklı, başarılı ve toplumsal kazanımların elde edileceği umut dolu bir yıl olmasını diliyoruz. Huzurlu, barışın hâkim olduğu ve yaşamı kutlayabildiğimiz bir yıl için hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyoruz.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr