Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasında Galatasaray ile Başakşehir karşı karşıya geldi. TT Arena’da oynanan mücadeleyi konuk takım 2-1 kazanarak haftayı lider tamamlamayı garantiledi.

Haftanın açılış maçı zirveyi yakından ilgilendiriyordu. Sarı-kırmızılılar, Başakşehir’i yenerek puanı eşitlemek ve zirve yarışında kayıp yaşamak istemiyordu. Bol pozisyonlu ve heyecanlı başlayan maçta ilk gol Galatasaray’dan geldi. Wesley Sneijder’in ortasına ceza sahasında iyi yükselen Sinan Gümüş kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu golden 4 dakika sonra ise Başakşehir’in beraberlik golü geldi! Uğur Uçar’ın sağ kanattan yaptığı ortada golcü Mehmet Batdal iyi yükselerek boy avantajı olduğu Sabri’nin üzerinden kafa vuruşunu yaparak durumu 1-1’e getirdi. İlk yarının geride kalan dakikalarında zaman zaman gerginlik yaşandı.

Dakikalar 59’u gösterdiğinde ise Başakşehir’in golü geldi. Defansın arkasına atılan topta kalesini terk eden ve bir rakibini çalımlayan Muslera ceza sahası dışında topu ayağından fazla açınca faul yapmak zorunda kaldı. Uruguaylı file bekçisi bu pozisyon nedeniyle sarı kart gördü.

Serbest vuruş için topun başına geçen Emre Belözoğlu klas bir ortayla topu Yalçın Ayhan’a gönderdi. Tecrübeli stoper kafa vuruşuyla topu uzak köşeye göndererek Muslera’yı çaresiz bıraktı: 2-1.

Geride kalan dakikalarda ise iki takım da tehlikeli pozisyonlar buldu. Başakşehir skoru korumaya yoğunlaşırken, Galatasaray tehlikeli pozisyonlarda Volkan Babacan’a takıldı.

Bu sonucun ardından Galatasaray haftayı 20 puanla tamamladı. Yenilgisiz Başakşehir ise 10. haftaya 8. galibiyetini alarak 26 puana yükselerek liderliğini sürdürdü.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr