Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinin ardından AKP'de "olağanüstü kongre" kararı alındı, Davutoğlu bugün MYK'yi toplayıp kongre tarihini açıkladı ve aday olmayacağını söyleyerek veda konuşması yaptı.

AKP'deki kriz ve Saray'ın 'darbe'si Türkiye'nin bir numaralı gündem maddesi olurken, yeni başbakan arayışlarıyla ilgili yorumlar gelmeye devam ediyor. AKP Ankara Milletvekili  Aydın Ünal, Saray'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından yeni başbakan profili için "Bundan sonra gelecek başbakanın profili daha düşük olacak" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun yerine gelecek yeni isim için çarpıcı bir yorum ise gazeteci Levent Gültekin'den geldi. Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Gültekin, "Başbakanlık yapacak karaktersiz, kişiliksiz biri aranıyor diyorlar 20 kişi ben varım diye sıraya giriyor. Böyle saça böyle tarak" diye yazdı.

GAZETELERE UYARI TELEFONU

Gültekin ayrıca 'havuz medyası' ile ilgili de bir iddiada bulundu. Gültekin, "3 ay önce Tayyip beyin etrafında bulunan bir kişi gazeteleri arıyor, 'Davutoğlu'nu birinci sayfada görmek istemediğini' söylüyor" iddiasına bulundu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr