Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un yakın zamanda Türkiye'ye geleceğine dair iddiaya Ankara'dan yalanlama geldi. Dışişleri kaynakları, böyle bir ziyaretin gündemde olmadığını belirtti.

UÇAK KRİZİ SONRASI İPTAL ETMİŞTİ

Aydınlık Gazetesi'nin iddiasına göre; 24 Kasım 2015'te Suriye sınırındaki Rus savaş uçağının düşürülmesinden sonra iki ülke arasında diplomatik kriz yaşandı. İlişkileri kopma noktasına getiren olaydan 4 buçuk ay sonra Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Lavrov'un önümüzdeki günlerde Ankara'ya geleceği öğrenildi. Lavrov'un temaslarında ikili ilişkiler, ekonomi ve güvenlik konuşulacak. Lavrov'un son Türkiye ziyareti, 24 Kasım 2015'te Rus uçağının düşürülmesi nedeniyle iptal edilmişti.

KESİN TARİH BELLİ DEĞİL

Gazetenin haberine göre; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yakın olan, ancak adının açıklanmasını istemeyen kaynak Aydınlık'a konuştu. Rus Dışişleri Bakanı Lavrov'un Ankara ziyaretini açıklayan kaynaklar, kesin tarih vermedi, ancak ziyaretin ayrıntıları konusunda çalışmaların sürdüğünü belirtti. Lavrov'un ziyaretinin çok yakın bir zamanda gerçekleşmesi bekleniyor.

JET YALANLAMA

Gündeme bomba gibi düşen iddiaya Ankara'dan jet yalanlama gelirken, Dışişleri kaynakları da böyle bir ziyaretin gündemde olmadığını belirtti.(Hürriyet)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr