Haymana Nuri Bektaş Anadolu Lisesi’nde Felsefe öğretmeni olan Atalay Girgin hakkında, fabl türündeki “Lağımpaşalı” kitabı nedeniyle hükümet yetkililerine hakaret iddiasıyla idari soruşturma başlatıldı.

Haymana İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi üzerine Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü’nce görevlendirilen müfettişlerce yürütülen soruşturmada sosyal medya paylaşımları gibi unsurlar yer alıyor.

Bianet’ten Beyaz Kural’a konuşan Girgin, hakaret iddialarını reddederken, “Bu kitaptan hareketle cumhurbaşkanı ve başbakana hakaret iddiasıyla soruşturma açmak için insanın edebiyatta zerre anlamıyor olması lazım” dedi.

“LAĞIMPAŞALI” İLE HAKARET İDDİASI

19 yıllık öğretmen olan Atalay Girgin, son altı yıldır Haymana Nuri Bektaş Anadolu Lisesi’nde çalışıyor.

Hakkında açılan idari soruşturmanın ana unsurlarından biri 2014 yılında yayınlanan “Lağımpaşalı” isimli kitabı. Fareler dünyasında geçen kitap nedeniyle “cumhurbaşkanı ve başbakana hakaret”le suçlanıyor.

Girgin’in derslerde siyasi propaganda yapıp yapmadığına ilişkin diğer öğretmenlere de sorular iletildi.

GİRGİN: OKUSALAR BU İDDİADA BULUNMAZLARDI

Girgin, kitabın fabl türü olduğunu ve Lağımpaşalı sözünden hareketle Kasımpaşalı gibi düşünülerek böyle bir iddia üretilmiş olabileceğini söylüyor.

“Kitapta böyle bir hakaret yok. Bu kitabı okusalar böyle bir iddiada bulunmazlardı. Okuyarak soruşturma açtılarsa da cumhurbaşkanı ve başbakanı fare olarak değerlendiriyorlar demektir.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr