Gölcük Belediyesi zabıta ekipleri yaz aylarında özellikle çekirdek kabuklarının yere atılması nedeniyle ortaya çıkan kirliliği önlemek için çalışıyor. Sahil bandı ve parklarda kontrollerde bulunan zabıta ekipleri kuru yemiş kabuklarını yere atanları uyarıyor. Zabıta ekibi tüm uyarılara rağmen kuru yemiş kabuklarını yerlere atanlara Kabahatler Kanunu'na göre 82 lira ceza kesiyor. Yaz ayları boyunca 10 kişiye ceza kesildi.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, dinlenme yerlerini temiz tutmaya çalıştıklarını belirterek, "Maalesef bir takım insanlarımız cadde ve sokakları, özellikle sahilleri kirletmekte ısrar ediyor.

Sahillerimiz insanların daha sağlıklı huzurlu bir şekilde günün yorgunluğunu atabilecekleri, dinlenebilecekleri mekanlar. Buraların düzenli, sağlıklı olması hepimizin ortak arzusu ve isteğidir.

Belediye çalışanları da bu amaç doğrultusunda hizmet üretmekte. Yardımcı olmak adına bazı insanlarımız maalesef katkı koymuyorlar" dedi.

Halkın çevreyi temiz tutma konusunda daha hassas olmasını isteyen Ellibeş, şöyle devam etti:

"82 LİRA CEZA YAZIYORUZ"

"Bazı vatandaşlarımız yedikleri kuru yemişlerin kabuklarını yere atıyor. İkaz ve yasalara uymayanlara Kabahatler Kanunu'nun 41'inci maddesine göre ceza yazıyoruz. Bu da 82 lira cezadır.

İstemeyerek de olsa sağlıklı bir sahil ve güzergahların oluşması adına yapıyoruz. Bu kontroller düzenli olarak yapılmakta. Hedefimiz ceza yazmak değil. Önce ikaz ediyoruz, ısrar edenlere de caydırıcı olması adına ceza yazmaya devam ediyoruz. Çünkü çevreye verdiği bir zarar var. Parkeler arasına sıkışan kabukları almakta personelimiz zorlanıyor. Herkesin evine gösterdiği temizliği ve hassasiyeti bu bölgelere de göstereceğine inancımız tamdır."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr