Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, İstanbul'un ünlü eğlence mekanı Reina'da gerçekleşen saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Saldırının arkasındaki örgütün henüz belli olmadığını söyleyen Kurtulmuş, "Emareler var ama henüz şu örgüttür diyebileceğimiz bir noktada değiliz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ortaköy'deki gece kulübüne yönelik terör saldırısıyla ilgili NTV canlı yayınına telefonla bağlanarak açıklamalarda bulundu.

Saldırının arkasındaki örgütün henüz belli olmadığını söyleyen Kurtulmuş, "Emareler var ama henüz şu örgüttür diyebileceğimiz bir noktada değiliz" dedi.

"Şu anda medyada olan bilgiler bizim elimizde olan bilgilerdir" ifadesini kullanan Kurtulmuş, "Bir kişinin olduğu buna destek veren insanlar da olabileceği, bütün bunlarla ilgili teröristin olay yerine girmesi öncesi bütün bağlantıları gözden geçiriliyor. Eğer varsa bağlantıları kimdir, nelerdir bunlar da ortaya konulacak" diye konuştu.

"TEDBİRLİ OLUN AMA KORKMAYIN"

Kurtulmuş, "İstanbul için başka bir saldırı uyarısı" olup olmadığına yönelik soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Terör tam da bunu yapmak istiyor. Millet korksun ürksü, millet rutin hayatını terk etsin. Sürekli içine kapalı halde yaşasın istiyor. Emniyet mensuplarımız 24 saat en titiz bir şekilde bütün istihbaratları değerlendiriyor. Çok sayıda terör saldırısı önleniyor. Vatandaşlarımızın günlük hayatlarını korkuyla, panikle yaşamalarını asla istemeyiz. İnsanlarımız bu anlamda tedbirli olsunlar evet ama kimse korkarak içine kapanarak yaşamasın. Buna müsaade etmeyeceğiz. Terörün yaratmaya çalıştığı psikolojik ortama izin vermeyeceğiz."

Kurtulmuş'ın açıklamalarından öne çıkan diğer başlıklar şöyle:

"2016 bizim için Türkiye için zor bir yıldı. Farklı terör örgütleriyle, darbeci terör örgütüyle, FETÖ ile DEAŞ ile DHKP-C ile PKK ile içeride dışarıda mücadeleyle geçmiş bir yılımızdı. Çok şükür terörle mücadelede oldukça başarılı sonuçlar almaya başladık. DEAŞ'ın PKK'nın beli kırılmaya başladı. Tam 2017'nin başladığı saatlerde böyle bir saldırı yaparak bu yıl da sizin başınıza bela olacağız mesajı vermeye çalışıyorlar. Biz de onlara açık bir şekilde. 2017'de Allah'ın izniyle kökünüzü kurutacağız.

"BİRİLERİNİN VERMEYE ÇALIŞTIĞI SİYASİ MESAJLAR OLABİLİR"

İkinci olarak bu terör örgütleri üzerinden birilerinin vermeye çalıştığı siyasi mesajlar olabilir. Türkiye'nin özellikle bölgede yeni barış persfektiflerini ortaya koyuyor olması. Bunlarla ilgili çok süratli adımlar atarak hızlı sonuçlar aldığı sürece girmesi birilerini rahatsız etmiş olabilir. Onlar da bu tür terör örgütleri üzerinden Türkiye'yi hizaya sokmaya çalışan adımlar atmış olabilirler. Bütün bunlar değerlendirilecektir. Milletimiz rahat olsun. Hep beraber millet olarak tek yumruk olarak duracağız.

Herhangi bir şekilde şurasıdır demek istemem ama mesele çok açık. Türkiye bölgede yeni bir inisiyatif ortaya koymaya çalışıyor. Suriye'de 6 yıldır devam eden savaşı sonlandıralım diyoruz. Bu küresel terörü hep beraber yenelim. Bize yakın olan terör örgütü söylemlerinden vazgeçsinler. Şu diyerek herhangi bir grubu işaret etmek istemiyorum."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr