Bakanlar Kurulu sonrası Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Hürriyet'te yer alan Hande Fırat imzalı  "Karargah Rahatsız"  haberiyle ilgili açıklama yapan Kurtulmuş şunları söyledi:

"Bu manşetin karargah rahatsız şekilde algılanmaması gerek. Birileri 15 Temmuz'dan sonra TSK'nın yeniden itibar kazanarak operasyonlar yapmasından ve bu operasyonlardan da başarı kazanmasında birileri şüphesiz rahatsız oluyor. Türk silahlı kuvvetlerimiz asla siyasetin içine çekilemez. Türkiye eski Türkiye değildir. Herkes söylediklerine dikkat etmesi lazım. Öyle manşet atarak ayar vermesi mümkün değildir. Türk Silahlı Kuvetleri'ni kimsenin siyasetin içine sokması mümkün değildir. Zamanında yapılan Türk Silahlı Kuvvetleri'ni itibarsızlaştırma çalışmalarının ülkeye ne kadar zarar verdiği ortadadır."

'KÜRDİSTAN BAYRAĞI' AÇIKLAMASI

Kurtulmuş, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Bayrağı'nın Atatürk Havalima'nında göndere çekilmesiyle ilgili sorulan bir soruya, "Bilgiyi düzeltmek lazım. Bu ilk kez yapılmıyor. Sayın Barzani Türkiye'ye ne zaman geldiyse o bayrak asılmıştır. Daha önceki ziyaretlerde de uygulanmıştır. Diplomatik olarak da uygundur" diye cevap verdi.

Avusturyalı Bakan'ın 'Gelme' mesajına cevap verdi

Öte yandan Kurtulmuş, Avusturya Dışişleri ve Entegrasyon Bakanı Sebastian Kurz'un, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'miting yapması için Avusturya'ya gelmemesi' sözleriyle ilgili, 'Açıkçası biz de hoş bakmayız. Biz Türkiye'de nasıl faaliyet yürüteceksek, Avrupa'da da aynı şekilde yürüteceğiz. 'Evet' diyenler de, 'Hayır' diyenler de yapacak. Bu da demokrasinin gereğidir" dedi.

Avusturyalı Bakan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Referandum için gelme

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr