Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, NTV canlı yayınında Funda Görey'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"BEYOĞLU FİRUZAĞA'DAKİ SALDIRI TAM BİR IŞİD'Cİ KAFASIDIR"

İstanbul Beyoğlu Firuzağa'da meydana gelen saldırıya ilişkin Kurtulmuş, "Çirkin. Tam bir IŞİD'ci kafasıdır. Türkiye'ye yakışmayan bir saldırı. Hiç kimsenin bir kaç kişinin yapmış olduğu kimsenin savunmadığı saldırıyı, Müslüman ahaliye hakaret etmeye, inançlarıyla dalga geçmeye çalışmasın. Densiz bir saldırı. Kutuplaşmanın zemini ortaya çıkmasın. Kabul edilebilir bir durum değil" diye konuştu.

“ERDOĞAN KARŞITLIĞI İSLAMOFOBYA İÇİNDE”

“Türkiye’nin imajı meselesini aslında İslamofobya ile iniltili görmek lazım. İslam karşıtlığı konusunda son birkaç yıldır bir Türkiye karşıtlığı da, İslam düşmanlığının çok somut alanlarından birisi haline gelmiştir. Bunun içinde de bir Erdoğan karşıtlığı. Dolayısıyla bunların her üçünün İslamofobya’nın içinde görülmesi lazım. Buna karşı Türkiye’nin çok dikkatli olması lazım. Bu topraklarda bizim asırlardır yaşadığımız kültürümüzün, geleneğimizin özlerini bilmemiz lazım. Bunun temelinde karşısındakine saygı vardır, hoşgörü vardır, insanları Yaradan’dan ötürü sevmek vardır, herkese saygı vardır. Dolayısıyla burada hepimizin bu çizgide ortak bir tavır sergilememiz lazım. Birilerinin yanlış uygulamaları, İslam’a karşı yapmış olduğu haksız saldırılar bizi içine kapanıp özür dilemeci bir tavır içine itemez. Bizim hiç kimseden çekinecek bir halimiz yok. Ama hiç kimsenin, ‘İslam adına şunu yapıyorum’ diyerek, yanlış şeyler yaparak İslam’ı karalama hakkının da olmadığı kanaatindeyim.”

Erdoğan’dan 'Firuzağa' yorumu: Saldırı 'basit' bir olaymış

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz hafta sonu, Cihangir'de Velvet Indieground Records adlı plakçıda düzenlenen dünyaca meşhur Radiohead Grubunun konserini internet üzerinden yayınlandığı sırada içerde alkol alındığı iddiasıyla basılmasına Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı: “Öğrendiğim kadarı ile Hadise şöyle gerçekleşiyor; Koreli esnafımız internet üzerinden gerçekleştirilecek bir albüm tanıtımı için sosyal medya üzerinden davette bulunuyor. Bu çağrı üzerine plak dükkanına gelen ve zaten çok küçük olan mekanla birlikte sokakta da Alkol alarak etkinliğe katılan 20-30 kişilik bir grup mahalle halkının tepkisiyle karşılaşıyor. Önce tartışma ardından arbede yaşanıyor. Olaya karışanlar tespit edildi, çoğu da yakalandı.

Asıl üzüldüğüm husus Koreli esnafın mağdur olmuş bulunmasıdır. Bu basit olayı çarpıtarak buradan bir ‘oruç tutmayanlara saldırı’ efsanesi üretmek isteyenler art niyetlidir, kötü niyetlidir” 

FİRUZAĞA'DA NELER YAŞANMIŞTI?

Geçtiğimiz hafta sonu, Cihangir'de Velvet Indieground Records adlı plakçıda düzenlenen dünyaca meşhur Radiohead Grubunun konserini internet üzerinden yayınlandığı sırada içerde alkol alındığı iddiasıyla basıldı. İftardan önce alkol alındığı öne süren yaklaşık 20 kişilik bir grup, Velvet Indieground Records adlı plakçıya girip içerdekilere tepki gösterdi. İçerde bulunan bir kişiyi darp eden grup daha sonra olay yerinden ayrıldı.

Cihangir'de Velvet Indieground Records'a yapılan baskına sosyal medyadan büyük tepki gösterildi. Saldırı anına ait olduğu öne sürülen görüntü ve başından yaralanmış bir kişinin fotoğrafları paylaşıldı.

SALDIRGANIN İFADESİ ŞOKE ETTİ

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince, Firuzağa'da bir plakçıda düzenlenen etkinlik sırasında saldırıda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 3 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüphelilerden biri ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Sosyal medyadaki görüntülere yansıyan D.B'nin ve dışarda kavgaya karıştığı belirlenen S.T'nin emniyetteki ifadesinde,"Masalar ile insanlar mekanın dışındaydı ve yola taşmışlardı. İnsanların yoldan geçişi engelleniyordu. Aramızda sürtüşme oldu. Gruptan laf atmalar olunca, aramızda kavga çıktı" dediği öğrenildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr