Haberleri ve Twitter paylaşımları ile Fethullah Gülen Terör Örgütü (FETÖ) propagandası yaptığı iddiasıyla tutuklu gazetemiz muhabiri Ahmet Şık'ın 2012'de Oda TV davası kapsamında tutuklu olduğu Silivri Cezaevi çıkışındaki sözleri nedeniyle yargılandığı davada karar çıkmadı. Davanın açıldığı 2012 yılından bu yana Oda TV davasında karar çıkmasını bekleyen mahkeme, dosyayı inceleme gerekesiyle duruşmayı 21 Eylül'e erteledi.

Ya tutuklu ya firariler

Yaklaşık 5 aydır haberleri ve Twitter paylaşımları gerekçe gösterilerek Silivri Cezaevinde tutulan muhabirimiz Ahmet Şık, 2012'de tutuklu olduğu Oda TV davası kapsamında tahliye edildiğinde cezaevi çıkışında "Bu komployu kuranlar cezaevine girecek" ifadelerini kullanmıştı. Bu sözleri nedeniyle Şık hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmış, 39 hakim ve savcı da mağdur sıfatıyla iddianamede yer almıştı. Mağdur 39 hakim ve savcıdan 28'i şu an ya meslekten ihraç ya da tutuklu ya da firari. Şık aynı zamanda 12 Nisan'da da Oda TV davasından beraat etmişti.

En somut örnek

Silivri 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya Şık'ın avukatı Can Atalay katıldı. Avukat Atalay, bekletici mesele yapılan Oda TV davasının karara çıktığını, müvekkili Şık'ın beraat ettiğini söyledi. Kararla birlikte Oda TV kovuşturma ve soruşturma evresinde görev yapan tüm kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verildiğini anımsatan Atalay, "Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hakim ve savcılar hakkında Fethullah Gülen terör örgütü üyeliği iddiasıyla hazırladığı iddianamede de Fethullahçıların suçlarına ilişkin olarak en somut örnek olarak sunulan dosya Oda TV dosyasıdır" dedi. Yargıç Gülçin Erkul da karara bağlanması beklenen dosya ile ilgili inceleme kararı vererek, duruşmayı 21 Eylül'e erteledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr