15 Temmuz'daki kanlı darbe girişiminin ardından ikiz olan iki çocuğu Kuleli Askeri Lisesi öğrencisi olan bir anne yaşananlara isyan ederek, “Ben çocuklarımı devlete emanet ettim. Bizim devletten şikayetçi olmamız gerekirken, devlet bizden şikayetçi” dedi.

‘İkiz çocuklarım içerde’

Maltepe Ceza İnfaz Kurumu önünde çocuklarında haber almaya çalışan hüzünlü aileler önceki gün güvenlik güçlerinin tepki göstermesinin sonucu cezaevi çevresinden uzaklaştırıldı. Tüm uyarılara karşın bekleyişini sürdüren bir anne, “Benim ikiz çocuklarım içerde. Çocuklarım henüz 14 yaşında. 14 yaşındaki bir çocuk darbe yapabilir mi?” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

‘Çocuğumu devlete emanet ettim’

Yaşanan süreçte çocuklarını devlete emanet ettiklerini belirten anne, “Ben çocuğumu devlete, vatana hayırlı bir evlat olsun diye oraya yolladım. Benim devletten şikayetçi olmam gerekirken, devlet benim çocuğumdan şikayetçi oldu” diye konuştu. Gazetecilerin yazdıklarına da kızgınlığını dile getiren anne, “Buraya gelip, bizimle konuşmaya çalışıyorlar. Sonrasında ise çocuklarımızı suçlayan yazılar yazıyorlar. Benim çocuğum asker değil, öğrenci, öğrenci” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr