Babası Peskov ve Rus Türk İşadamları Birliği (RTİB) Genel Sekreteri olan dedesi Vladimir Solotsinki gibi Türkolog olmak için Moskova Devlet Üniversitesi’nde Türkçe öğrenen Peskova, İnstagram hesabından paylaştığı bir mesajda, uluslararası toplumun Türkiye’deki terör saldırıları karşısında duyarsız kalmasını eleştirdi.

‘PARİS’TEKİ İNSANLARIN ÖLÜMÜNDEN DAHA MI ÖNEMSİZ?’

Sputnik'te yer alan habere göre, Peskova, “Ben Ankara’da doğdum, hayatımın ilk yıllarını orada geçirdim. Babam ve dedem Türkolog ve ben de Moskova Devlet Üniversitesi’nde Türkçe öğreniyorum. Böyle biri olarak dargınım ve çevremizde olanların iki yüzlü olduğunu ve çifte standart uyguladığını hissediyorum. Neden internet Türk bayrakları ile dolu değil? Ankara’da pazar gecesi (13 Mart) evine otobüsle dönen insanların ölümü, Paris’teki insanların ölümünden daha mı önemsiz? Yani terör saldırıları, daha önemli ve az önemli diye ikiye mi ayrılıyor?” ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE’DEKİ SALDIRI, KENDİ ACIM'

Türkiye’de doğduğunu, Rusya ve Fransa’da da yaşayıp eğitim aldığını belirtip, Türk dostları da olduğunu vurgulayan Peskova, şunları yazdı: “Rusya’da, Fransa’da ve Türkiye’de yaşanan terör saldırılarını kendi acım olarak görüyorum. Çünkü özellikle bu üç ülke bana yakın. Ama aynı zamanda bu felaketle karşılaşan başka ülkelerin insanlarına da derin başsağlığı dileklerimi iletiyorum.”

'AİLEM VE BEN SİZİNLE BERABERİZ'

Teröre karşı dünyanın ‘tek yumruk’ olması gerektiğini dek ekleyen Peskova, şöyle devam etti: “Terör saldırılarını önemli ve önemsiz olarak ya da coğrafi ve etnik hususa göre ayırdığımız sürece biz terörizmi yenemeyiz. Her terör saldırısının ardından destek ve dayanışma sergileyerek ve öfke tsunamilerimizi ayağa kaldırarak bu şekilde çağımızın bu belasını yenebilirz.”

Peskova mesajını Türkçe ifadelerle sonlandırdı: “Türkiye, ailem ve ben sizinle beraberiz ve üzgünüz.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr