Bu durumun birçok sebebi bulunabilir ancak en etkili olan neden kredi notudur. Bankalardan olumsuz cevap alan kişi çoğu zaman kredi notum düşük olduğu için istediğim krediyi alamadım şeklinde açıklama yapar. Bu yüzden kişilerin kredi notlarının yüksek olması kredi kartı almak ve kredi kullanmak için oldukça önemli bir konudur. Kredi notu düşük olan kişilerin zaman kaybetmeden gereken hamleleri yapması ve kredi notlarını yükseltmesi gerekir.
 
Kredi Notumu Nasıl Öğrenirim
Kredi notunuzu bilmiyorsanız ve kısa sürede kredi notunuzun kaç olduğunu öğrenmek istiyorsanız yapmanız gereken tek şey Findeks internet sitesini ziyaret etmektir. Ülkemizde kredi notu hakkında bilgi veren en güvenilir sitelerden birisi olan Findeks internet sitesinde küçük bir ücret ödeyerek kredi notu hakkında bilgi almak mümkündür.
Kredi notlarını öğrenmek için siteyi ziyaret eden kişileri kimlik numaralarını ve cep telefonu numaralarını sisteme girip, sorgulama işlemi yaptıktan sonra kısa süre içerisinde kredi notlarının kaç olduğunu öğrenebilirler. Yukarı da belirtildiği gibi eğer kredi notu yüksek çıkarsa herhangi bir işlem yapmaya gerek kalmaz ve bireyler bankalardan istedikleri tutarda kredi kullanabilirler. Ancak kredi notu düşük ise ilk olarak kredi notunun yükseltilmesi ve sonrasında bankalardan kredi başvurusunda bulunulması gerekir.
 
Kredi Notu Nasıl Yükseltilir?
Kredi notu sorgulama işlemi sonrasında kredi notu düşük olan kişiler, kredi notlarının nasıl yükseltecekleri hakkında bilgi almak isterler. Kredi notu düşük olan kişilerin yapmaları gereken işlem, bankalara olan tüm borçlarını kapatmalarıdır. Çünkü bankalara olan borçlar kişilerin kredi notlarını doğrudan etkiler.
Sadece borçların kapatılması da kredi notunu yükseltmek için yeterli değildir. Ayrıca bundan sonraki zaman içerisinde bankalara olan ya da olacak olan borçların ve doğalgaz, elektrik, su gibi kurum faturalarının da zamanında ödemesi gerekir.
http://www.kredisorgulama.org

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr