Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim/Ön Lisans başvurularının bugün sona erecek olması ÖSYM merkezlerindeki yoğunluğu arttırdı. Başvuru işlemi yapmak isteyen adaylar Edirne’de sabah saatlerinden itibaren Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi’nde bulunan ÖSYM önünde kuyruk oluşturdu. Gün boyu devam edecek başvuru işlemlerini tamamlamak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Başvuru işlemi yapmak için sabah 07.30’den itibaren kuyruğa girdiğini anlatan adaylardan Mine Uzun, şöyle dedi: "Hala işlem odasına giremedik, önümde 10 kişi var. Yapılacaksa bu iş gerçekten normal şartlarda yapılsın. Burada bir çok insan fotoğraf yenilemek için bekliyor. ÖSYM’deki fotoğraflarımız güncel değil, internet üzerinden bu nedenle başvuru yapamıyoruz. Burada fotoğraf yenilemek için bekliyoruz."

Adaylardan Berkay Atalay ise herkesin son güne bıraktığı için kuyrukların uzadığını belirterek, "Sabah 08.00’da uyandım, başvuru işlemi için buraya geldim. Bahçeden bina kapısına bile 3 saate geldim. KPSS’ye girmek aklımda yoktu, babamın söylesiyle geldim. Şimdi başvuru yapacağım" diye konuştu.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr