176 sınav merkezinde saat 10.00’da başlayan sınavda adaylara, 120 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testleri için 120 dakika süre verildi. Öğrenciler, sınav salonlarına güvenlik kontrollerinden geçirilerek ve sınava giriş belgeleri ile kimlik kontrolleri yapılarak alındı. 3 milyon 498 bin 335 adayın başvuru yaptığı sınavın sonuçları, http://sonuc. osym.gov.tr internet adresinden açıklanacak. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Darbeci generali vurdu

KPSS’de adaylara 15 Temmuz’da darbeci general Semih Terzi’yi öldüren ve ardından şehit edilen kahraman astsubay Ömer Halisdemir’le ilgili bir soru da yöneltildi. Adaylara, “Hangi üniversitenin isminin Ömer Halisdemir olarak değiştirildiği” sorusunun yöneltildiği belirtiliyor. Doğru cevap Niğde Üniversitesi.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi vurarak öldürdükten sonra cuntacı askerler tarafından şehit edilen Halisdemir’in ismi Niğde Üniversitesi’ne verilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Niğde Üniversitesi’nin isminin Şehit Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak değiştirildiğini geçen haftalarda açıklamıştı.

‘Apartman’ gündem oldu

Türkçe bölümünde yer alan, 3 katlı bir apartmanın katlarında oturan ailelerin dağılımıyla ilgili mantık yürütme sorusu da, sosyal medyada Halisdemir sorusuyla birlikte gündem oldu.

KPSS’ye 2 milyon başvuru bekleniyordu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, “2 yıl önceki aynı sınava başvuran aday sayısı 1 milyon 828 bin dolayında idi. Bu yıl da 2 milyon bandında bekliyorduk” demişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr