Haklarında 25 yıla kadar hapis cezası istenen sanıklardan Çiğdem Şimşek erkek bebeğin doğduğunda yaşadığını söylerken, Sezai Durmayaz ise ölü doğduğunu iddia etti. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda ise bebeğin canlı olarak dünyaya geldiği ve donarak öldüğü belirlendi.

Merkez Osmangazi İlçesi'nde tornacılık yapan 39 yaşındaki Sezai Durmayaz, kendisi gibi bekar olan 20 yaşındaki Çiğdem Şimşek ile birlikte yaşamaya başladı. Bu birliktelikten hamile kalan genç kadın, 20 Ocak'ta tuvalette 8 aylık erkek bebeğini dünyaya getirdi. Kanaması durmayan Çiğdem Şimşek, Çekirge Devlet Hastanesi'ne gitmek zorunda kalınca, doktorlar doğum yaptığını anlayıp polise haber verdi. Soruşturma başlatan polis önce Sezai Durmayaz'ı, taburcu olunca da Çiğdem Şimşek'i gözaltına aldı. Ayrı tarihlerde mahkemeye çıkartılan sanıklar tutuklandı.

Savcılık soruşturması sonucu haklarında, 'İhmali davranışla kasten adam öldürme' suçundan 20-25 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılan sanıkların yargılanmasına başlandı. Mahkemede hazır bulunan tutuklu sanık Sezai Durmayaz, Çiğdem Şimşek ile birlikte yaşadıklarını doğrularken, genç kızın hamile olduğunu tuvalette doğum yaptığında öğrendiğini söyledi. Bebeği tuvaletin taşında hareketsiz olarak gördüğünü söyleyen Durmayaz, "Bebek haraketsizdi. Çöp poşetine koydum. Poşeti daha sonra üst kattaki çatıya çıkardım. Çiğdem, çağırdığı akrabaları ile kan kaybettiği için hastaneye gitti. Ben de alkol aldım. Gece saat 01.00 sıralarında içersinde içerisinde bebek cesedi bulunan poşeti Yalova yolunda çöp konteynerine attım. Sonra da eve döndüm. Olay ortaya çıkınca tutuklandım. Bebeğin ölümü, canlı mı doğduğunu bilmiyorum. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum" dedi.

KARNIMIN ÜZERİNE OTURDU

Duruşmada, Yenişehir Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifade veren Çiğdem Şimşek ise "Ben Sezai ile birlikte yaşıyordum. Benim uyuşturucu ve sigara kullanmama neden olan kendisi. Girdiğimiz ilişki sonrası ondan hamile kaldım. Bunu daha sonra kendisine söyledim. Bir gece alkolün etkisi ile hamile olduğum halde Sezai karnımın üzerine oturdu. O akşam kendisinden kurtulup tuvalete saklanmıştım. Doğum sancılarım sırada ona söyledim. Tuvalette ayakta bebeği dünyaya getirdim. Çocuk canlıydı. Kordonunu ise o makasla kesti. Kendimi daha sonra güçlükle banyoya attım. Çok kan kaybediyordum. Baygınlık geçirdim. Daha sonra eve çağırdığım yakınlarım tarafından hastaneye götürüldüm. Doğum sırasında Sezai bana, 'Sen beni bu işe karıştırma. Sana yardımcı olurum' dedi. Sonra da Sezai ölen bebeğin cesedini çöp konteynerine atmış" dedi.

Duruşma, İstanbul Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi'nden gelen bebeğin ise canlı olarak doğduğu ve donarak öldüğünü içeren raporun okunması ile devam etti. Mahkeme heyeti yargılamayı ertelerken, sanıkların tahliye istemlerini kabul etmedi. Mahkeme ayrıca, İstanbul Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi'nden, bebeğin doğduktan kaç saat sonra öldüğünü içeren ek rapor istenmesini de kararlaştırdı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr