İstanbul İl Örgütü’nün düzenlediği dayanışma yemeğine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partililere özgürlük ve demokrasi için mücadele çağrısı yaptı. CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın önceki akşam Yeşilköy WOW Otel’de düzenlediği yemeğe bine yakın partilinin yanı sıra DİSK Başkanı Kani Beko, KESK Başkanı Lami Özgen’in de aralarında yer aldığı sendika, sivil toplum ve azınlık cemaatlerinin temsilcileri de katıldı.

Gecede “Başbakan Kemal” sloganları arasında partililere seslenen Kılıçdaroğlu, herkesin gözünün CHP’nin üstünde olduğuna dikkat çekti. “Çünkü ülkenin nereye gittiğini çok iyi biliyorlar” diyen Kılıçdaroğlu, bu nedenle tarihin CHP’ye önemli bir görev yüklediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti. “Ülkeyi aydınlığa çıkarmak gibi bir görevimiz var. Ülkeyi içinde bulunduğu çıkmazdan kurtarmak gibi bir görevimiz var. O nedenle çalışmak, bireysel çaba harcamanın çok daha ötesinde hepimizin ortak görevi olmalıdır. Birlikte çalışacağız, üreteceğiz, mücadele edeceğiz. Korkunun egemen olduğu bir Türkiye’den özgürlüğün egemen olduğu bir Türkiye’ye taşıyacağız.

Onun mücadelesini vereceğiz. Önümüzdeki süreçte çok daha ağır baskılarla karşılaşabiliriz, çok daha ağır eleştirilere muhatap olabiliriz. Ama bunlar asla bizi inandığımız yoldan geri döndüremeyecektir. Biz mücadelemizi halkımız için yapacağız. Ne darbe diyeceğiz, ne dikta diyeceğiz. Hep birlikte tam demokrasiyi seslendireceğiz. Demokrasi söyleminin bugünler için ne kadar önemli olduğunun hepimiz farkındayız, sadece biz değil bütün dünya farkında. Bütün uygar dünya Türkiye’deki gelişmeleri dikkatle izliyor.”

Mücadelelerini sürdürürken medyadan güç almayacaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, medyadan yana ciddi sorunlarla karşı karşıya olduklarını anımsattı. Bu nedenle partililerin mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev dolaşarak demokrasi ve özgürlük davasını sürdürmelerini istedi. Gecenin CHP İstanbul Örgütü’ne yeni bir il binası yapılması için düzenlendiğini söyleyen İl Başkanı Cemal Canpolat, Kılıçdaroğlu’na önümüzdeki dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı alma sözü verdi. Canpolat, bugün seçim olsa İstanbul’daki 6 ilçenin belediye başkanlığını daha kazanabileceklerini belirterek, “Mevcut 14 belediyemize bu 6 belediyeyi daha ilave edebilecek durumdayız. Ama bizim hedefimiz 12 belediyeyi daha almak. Bunun için çalışıyoruz. Kürtlerle, Alevilerle, Çingenelerle, ötekileştirilen tüm İstanbullularla birlikte çalışarak önümüzdeki dönem İstanbul’u alıyoruz. Söz veriyoruz” dedi

Manifestoya alkış

CHP İstanbul İl Örgütü’nün göreve geldiği Aralık 2015’ten bu yana yaptığı çalışmaların yer aldığı barkovizyon gösterisi ilgiyle izlendi. 24 Temmuz’da CHP’nin Taksim’de yaptığı mitingde Kılıçdaroğlu’nun okuduğu 10 maddelik Taksim Manifestosu’nun görüntüleri ise büyük alkış aldı. Antakya Medeniyetler Korosu’nun çok dilli şarkılarının büyük beğeni aldığı gecede Leman Sam da sevilen şarkılarını seslendirdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr