Davutoğlu'nun konuşmasından başlıklar şu şekilde:

"Biz her gün taş üstüne taş koymaya devam edeceğiz. Birileri terör tuzakları kurmaya devam edenlere, bu ülkenin gündeminin terörle işgal edilmesine izin vermeyeceğiz. Bu memleketinn kaybedeceği bir dakika vakti yoktur."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

"Otoyolunun vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu otoyol 9 milyarlık projenin ilk bölümünü oluşturuyor.

Bu otoyol sadece İstanbul'un ve İzmir'in değil Kocaeli'nin, Yalova'nın otoyoludu. Bu tüm Türkiye'nin otoyoludur. Ulaşım süresini 20 dakikaya düşecek.

Yıkmak kolay, yapmak zordur. Sizler eli molotofla çocuklar değilsiniz. Sizler elinde laptopla dolaşan gençlersiniz. Bunların hayalleri bile ulaşamaz bizim yaptıklarımıza. Yapamazlar, edemezler diyenlere bir cevap daha verecekler. Daha da yol yapmaya devam ediyoruz.

Dağlara çıkamıyorduk, paletli, jetli ambulanslar getirildi. Dağları deldik. Ferhat gibi deldik. Çünkü biz Şirin'e aşıktık. Yeni tünelller yapılıyor.


Nükleer santraller yapılıyor. Velhasıl Türkiye 13 yıldır gece gündüz çalışıyor.Şu anda Türkiye dünyaya bir şey getiriyor.

Her yargıya gidişlerinde elleri boş dönüyorlar. Bunlar parallerle birlikte çalışıyor. Medyada aleyhimize haberler yapılmakta. Yol, yaparız, külliye yaparız karşımızda bunlar.
Nükleer santral yaparız karşımızda bunlar. İdeolojik körlük yaşayan aydınlar, muhalefet partileri bunlar yıkım ekibi. Bir de bunlara dışarıdan yardım eden Avrıpa Parlamentosu gibileri var. Bu bakımdan biz yıkım ekibi ile mücadele ettik.

Bundan böyle köprünün adı Osman Gazi."

Montaj yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu, İzmit Körfez Geçişi Son Tabliye Yerleştirme ve İstanbul - İzmir Otoyolu Yalova Altınova - Bursa Gemlik bölümünün açılış törenine katıldı. İzmit Körfez geçiş köprüsünün son tabliyesi monte edildi. Törende somunlar sıkıldı, körfezin iki yakası birbirine bağlandı.

İzmit Körfezi'nin gerdanlığı olarak nitelendirilen köprüye son tabliyenin montajı dolayısıyla düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan son tabliyesi yerleştirilen Körfez geçiş köprüsünün adının birazdan açıklanacağını söyledi.

Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte köprünün son tabliyesinde cıvataları sıkarak sembolik olarak iki tarafı birleştirdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr