Bodrum'un Dağbelen Mahallesi'nden geçen karayolunun kenarındaki otluk alandan, bugün saat 15.30 sıralarında alevler yükselmeye başladı. Alevler kısa sürede, rüzgarın da etkisiyle bozuk orman alanına sıçradı. Alevlere ilk müdahaleyi mahalledeki bir inşaat şirketinin özel itfaiye ekipleri yaptı. Bölgeye ayrıca Bodrum Belediyesi'ne ait dört itfaiye aracı ile Bodrum Orman İşletme Şefliği'ne ait 3 arazöz ve 50 orman işçisi sevk edildi.

Fırtına nedeniyle kopan elektrik tellerinin neden olduğu belirlenen yangın, 2 saatte güçlükle söndürülürken, 1 hektarlık otluk, 3 hektarlık da bozuk orman alanı küle döndü. Yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Öte yandan, Gündoğan Mahallesi'nde, dün saat 20.30'a çıkan çöplük yangını kontrol altına alınmasına rağmen halen söndürülemedi. Gün boyu devam eden soğutma çalışmalarında, rüzgarın sık sık yön değiştirmesi nedeni ile zor anlar yaşandı. Çöplükteki yangına bir helikopterle havadan da müdahale edildi. Soğutma çalışmalarına halen devam edildiği bildirildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr