Konya'da, darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Özel Harekat ekiplerinin eşliğinde, Konya 3. Ana Jet Üssü'ne operasyon düzenledi.Operasyonda TOMA'ların da kullanıldığı görüldü.   ALBAY ERTÜRK GÖZ ALTINA ALINDI

Konya Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi ekiplerinin eşliğinde yaklaşık 30 araçla 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na operasyon yapan polis, Üs Harekat Komutanı Kurmay Albay Mustafa Ertürk ve 7 askeri göz altına aldı.

15 Temmuz günü yapılan darbe girişiminin ardından 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı nizamiyesi belediye otobüs ve kamyonlarla kapatılıp, giriş ve çıkış yapılmasına izin verilmemişti. Bugün de Özel Harekat Şubesi ekipleri ve TOMA eşliğinde çok sayıda polisin katıldığı bir operasyon düzenlendi. Yaklaşık 30 araçla 3'üncü Ana Jet Üssü'ne giren polisler, Albay Mustafa Ertürk ve 7 askeri gözaltına aldı.

Hava üssüne düzenlenen operasyonun ardından savaş uçaklarının kalktığı pist ve hangarların önleri belediye otobüsleri, kamyonlar ve iş makineleri ile kapatılırken 11 askerin daha göz altına alınacağı belirtildi.

3'üncü Ana Jet Üs ve Konya Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar hakkında da yakalama kararı çıkartılmıştı. Tümgeneral Haluk Şahar’ın arandığı belirtildi.Kaynak: Cumhuriyet.com.tr