En iyi konut kredisi faiz oranı aylık %0,88
20 bankanın tüketicilere sunmakta olduğu oranlar değerlendirildiğinde tüketicilere sunulabilen en iyi oranın hem 60 ay hem 120 ay vadede %0,88 olduğu görülüyor. Bu şartlarda 100 bin TL konut kredisini 120 ay vade ile kullanacak tüketici aylık 1.353 TL taksit öderken vade sonuna kadar toplam kredi maliyeti yaklaşık 163 bin TL olacak.

Haftalık konut kredisi faiz oranları grafiği. Güncel grafik için bkz. Hesapkurdu.com Kredi Faiz Oranları
Toplam geri ödemede yaza kıyasla 12 bin TL, geçen seneye kıyasla 18 bin TL kazanç
Ağustos ayında kamu bankalarının öncülüğünde başlayan faiz oranları indirimini eylül ayında özel bankalar da takip etti. Bununla beraber, bugün 120 ay vadede 100 bin TL konut kredisi kullanan tüketici 163 bin TL toplam geri ödeme ile yazın başındakine göre 12 bin TL faiz kazancı sağladı.
Geçen sene aralık ayında ise en uygun faiz oranı olan %1,10 seviyesinde konut kredisi kullanan kişi 181 bin TL geri ödeyecek. Buna göre geçen sene ile karşılaştırıldığında bugün 100 bin TL konut kredisi kullanan kişinin faiz kazancı 18 bin TL.
Faiz oranlarındaki indirim kredili konut satışlarını sene başına göre %43 artırdı
Türkiye genelinde gerçekleşen konut satışları incelendiğinde ağustos ayında başlayan faiz indirimlerini takiben kredili satışlarda ciddi bir artış olduğu görülüyor. 2016 ilk yarısında aylık ortalama kredili satış adedi 33 bin iken son açıklanan TÜİK verilerine göre satışlar 48 bin seviyesine ulaştı. Bu da kredili satışların %43 arttığı anlamına geliyor. Buna ek olarak kredili satışların toplam konut satışları içindeki payı da %7 artarak %37’ye ulaştı.
Bankalar en düşük oranları kredisini yapılandıracak tüketiciye kullandırmamayı seçti
Yeni konut kredisi taleplerinde en iyi kredi faiz oranı aylık %0,88 olurken, mevcut kredisini yapılandırmak veya transfer etmek isteyen tüketiciye sunulmakta olan en iyi faiz oranı ise aylık %0,95. Buna göre var olan 100 bin TL tutarında konut kredisini eski faiz oranı olan %1,10 seviyesinden ödemekte olan tüketici 110 ay vadeli kredisini bugün yapılandırarak 12 bin TL kâr elde edebiliyor. Ancak bankalar en iyi oranlarını yapılandırmada kullandırıyor olsaydı %0,88 ile yapılandıran tüketici 7 bin TL daha fazla kazanç sağlıyor olacaktı.
Kaynak: Hesapkurdu.com –Kredi Faiz Oranları

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr