Açıklamasının sonunda Komünist Parti çağrı yaparak, “İlişikteki açıklamayla birlikte aralarında parti yöneticileri de olan bir grup partili olarak kendimizi ihbar ediyoruz. Halkımızı, dostlarımızı da bu metne imzalarını koymaya çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İşte Komünist Parti’nin açıklaması:

“GERÇEKLER ERDOĞAN’DAN DAHA GÜÇLÜDÜR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hakaret davalarını kabul etmiyoruz. Biz bir siyasi partiyiz; gerçekleri savunmak, haksızlıkların üzerine gitmek, eşitlikçi özgür bir toplum kurmak bizim vazgeçemeyeceğimiz ilke ve hedeflerimizdir. Recep Tayyip Erdoğan, bu ilke ve hedefler açısından bizim mücadele ettiğimiz bir zihniyetin temsilcisidir. Cumhurbaşkanı olması, onun hakkındaki düşüncelerimizi değiştirmediği gibi, bu düşünceleri halkımızla paylaşmamıza da bir engel teşkil etmiyor. Hakaret etmiyor, gerçekleri söylüyoruz. Türkiye'de başka birçok kişiye olduğu gibi partimizin üyelerine de gerçekleri dile getirdikleri için sürekli olarak Cumhurbaşkanı'na hakaret davası açılmaktadır. Buna sessiz kalmak niyetinde değiliz. İlişikteki açıklamayla birlikte aralarında parti yöneticileri de olan bir grup partili olarak kendimizi ihbar ediyoruz. Halkımızı, dostlarımızı da bu metne imzalarını koymaya çağırıyoruz.

Gerçekler Erdoğan'dan daha güçlüdür.

Komünist Parti Merkez Komite [email protected] adresine mail atarak metne imzanızı koyabilirsiniz

HIRSIZA HIRSIZ, KATİLE KATİL DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Türkiye'yi, iktidar partisi genel başkanı ve başbakan olduğu dönemdeki tutum ve davranışları cumhurbaşkanlığı döneminde de devam eden, anayasa ve hukuk tanımayan, paranın ve dinin siyaset üzerindeki hakimiyeti için halka saldırıyı alışkanlık haline getiren, kriz ve şiddetten beslenen, aile servetine servet katan bir lider yönetiyor. Kendisine “hırsız ve katil”, “diktatör” ve “gerici” denildiği için, yüzüne Hitler bıyığı yapıştırıldığı ve yakıştırıldığı için, “değirmenin suyunun nereden geldiği” sorulduğu için iki bine yakın hakaret davası açtı ya da açtırdı. Hiç sıkılıp çekinmeksizin halka, akla, bilime, muhalefete hakaret etmeye devam ederken, insanlara kendisine hakaret edildiği iddiasıyla yeni davalar açmayı sürdürüyor. Onun liderliğindeki Türkiye'de sömürü, yağma ve talan, hak ve özgürlük ihlalleri de sürüyor. Onun liderliğindeki Türkiye eşitsizliğin, adaletsizliğin ve yasakların ülkesi. Onun liderliğindeki Türkiye'de yobazlar akla, bilime, çocuklara ve kadınlara saldırıyor. Onun liderliğindeki Türkiye'de işçiler, kadınlar, gençler katlediliyor, halka karşı baskı ve şiddet sürüyor. Onun liderliğindeki Türkiye'de bombalar can alıyor. Onun liderliğindeki Türkiye'de savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar devam ediyor. Böyle bir Türkiye'de aşağıda imzası olan bizler, gerçekleri söyleyene hakaret davası açılıyor diye susamayız. Susamayacağımız için de siyasi eleştiri hakkımızı, düşünce ve ifade özgürlüğümüzü kullanacağız ve gerçekleri söyleyeceğiz. Hırsıza "hırsız", katile "katil", diktatöre "diktatör", yobaza “yobaz", çeteciye "çeteci" demeye devam edeceğiz.

İmzacılar:

Ali Rıza Aydın - Ali Ufuk Arikan - Arif Basa Asaf Güven - Aksel Aslı İnanmışık - Atilla Özdemir - Aydemir Güler - Aytek Soner  Alpan - Baran Nevcanoğlu - Berkay Önoğlu - Berker Ersoy - Burcu İpeksaç - Cem Yarkın - Deniz Aktaş - Doğacan Oruçoğlu - Ender Yiğit - Erkan Yıldız - Gülçin Yamaç - Hande Gündoğdu - İsmail Murşil - Kemal Okuyan - Mehmet Kuzulugil - Mesut Bayram - Mesut Gülçiçek - Mustafa Akal - Mustafa Tozkoparan - Müge Azizoğlu - Nale Eylik - Neslihan Öztezcan - Oğuz Kavala - Olgu Ülkenciler - Orhan Aydın - Özgür Aydoğan - Özgür Keskin - Özgür Özlem Öngel - Özgür Şen - Özkan Öztaş - Özlem Öngörü Karanlık - Özlem Şen Abay - Selin Asker - Semra Eroğlu Güney - Sunay Gedik - Tuluğ Ünlütürk - Tunç Tatoğlu - Yiğit Günay - Yusuf Şaylan - Zelal Şeker - Zeynep Çor - Zeynep Harput - Zümray Tamgüler

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr