Edirne Valiliği Göç İdaresi'nden yapılan açıklaya göre, Türkiye ile Yunanistan arasında 8 Kasım 2001 tarihinde Atina’da imzalanan, 24 Nisan 2002 yılında yürürlüğe giren Türkiye ile Yunanistan Arasında Suç ile Özellikle Terörizm, Örgütlü Suçlar, Uyuşturucu Madde Kaçakçılığı ve Yasadışı Göç ile Mücadelede İşbirliği Anlaşması’nın 8’nci maddesinin uygulanmasına dair protokol yapıldığı hatırlatıldı.
Türkiye’den yasa dışı yollardan çıkış yaparak Yunanistan’da yakalanan 66 Pakistan, 11 Türk, 8 Fas ve 5 Cezayir uyruklu olmak üzere toplamda 90 düzensiz göçmen Yunan makamlarından İpsala Sınır Kapısı’ndan teslim edildiği belirtilerek şöyle denildi:

"Bu göçmenlerden 5 Faslı ve 3 Cezayirli toplam 8’i pasaportludur. Geri kabul ile teslim aldığımız 8 Fas uyruklu göçmen geri gönderme merkezimize getirilmiş, Cezayir ve Pakistan uyruklu toplam 71 göçmen ise Erzurum Aşkale’de bulunan Geri Gönderme Merkezine sevk edilmiştir. Geri kabul ile alınan 11 Türk uyruklu vatandaşımız ise gerekli işlemlerin yapılması için İpsala Emniyet birimlerine sevk edilmiş ve daha sonra serbest bırakıldıkları öğrenilmiştir."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr