Eğitimler sayesinde çocuklarımız yeni teknoloji ya da dijital eser yaratmanın yollarını öğrenecek” dedi. Vodafone Vakfı’nın kuruluşunun 25. yılı sebebiyle Londra’da düzenlenen toplantıda konuşan Süer, eğitim, engelliler ve kadınlar olmak üzere 3 konuya odaklandıklarını, bu kapsamda 27 milyon TL yatırımla 3 milyonu aşkın bireye dokunduklarını söyledi.

‘Kızlar günü’

Süel, “Araştırmalara göre, BT işletme teknisyenlerinin sadece yüzde 30’u, BİT yöneticilerinin sadece yüzde 15’i ve BT strateji ve planlama uzmanlarının sadece yüzde 11’i kadın. Diğer yandan, kadınların bilişim sektöründe daha fazla yer almasının sadece AB ekonomisine yıllık katkısının 9 milyar Avro olacağı öngörülüyor. Biz de bu oranların artırılması için, yaşları 13-18 arasında değişen kız öğrencilere ‘Bilişimde Kızlar Günü’ ile destek veriyoruz. Kız öğrencilere yönelik programımızın önemli bir bölümünü kodlama eğitimi oluşturacak” dedi

‘İyilik için bağlan

Sosyal projeler için 25 yılda 1 milyar dolarlık yatırım yapan Vodafone, “Connecting for Good” vizyonunu ilan etti. Vodafone Grubu İcra Kurulu Başkanı Vittorio Colao, “Vodafone olarak, eğitimin temel bir insan hakkı olduğuna, teknolojinin daha iyi eğitim imkânları sunulmasında önemli rol oynadığına inanıyoruz. Bu anlayışla, öğrencilerin ücretsiz eğitim olanaklarından yararlanmasını mümkün kılıyoruz” dedi.

 Dijital gelecek için rekabet

Dünyada çocukları dijital geleceğe hazırlamak konusunda ciddi bir rekabet var. Örneğin İngiltere, derslerin içeriğine, zorunlu ve geniş bir programlama bölümü ekledi. 2014 Eylül ayında 5-6, 7-11 ve 11-14 yaş grubu için üç basamakta eğitimlere başlandı. Öte yandan Mark Zuckerberg, Bill Gates gibi isimlerin desteğiyle 2013’te kurulan ‘code. org’ oluşumuna göre ebeveynlerin yüzde 90’ı bilgisayar biliminin okullarda okutulmasını istiyor. 10 ebeveynden 9’u çocuklarının bilgisayar bilimi üzerine eğitim görmesini arzu ediyor. 4 okuldan 1’inde bilgisayar programlama öğretiliyor. Kodlama Saati, 180’in üzerinde ülkede on milyonlarca çocuğa ulaşıyor. Bir saatlik eğitimler 40’tan fazla dilde veriliyor. Bugüne kadar tüm dünyada 198 bin 474 Kodlama Saati etkinliği yapıldı. Bunların bin 670’i Türkiye’de gerçekleştirildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr