Mustafa Akıncı, Kıbrıs konusunda bilgi edinmek ve bazı temaslarda bulunmak için adaya gelen Öztürk Yılmaz ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. Yılmaz Akıncı’yı ziyaretinde yaptığı açıklamada, CHP olarak özellikle Kıbrıs’taki kapsamlı çözüm ile ilgili hangi aşamada bulunulduğunu öğrenmek için KKTC’de temaslarda bulunduklarını kaydetti.

“Kıbrıs konusu bizim partimiz için de milli bir dava dolayısıyla sizin çalışmalarınızı destekliyoruz.” diyen Yılmaz, “Buradaki kapsamlı çözümün de olması konusunda sizin büyük bir gayretinizin olduğunuzu görüyoruz. Biz de bu çerçevede nasıl bir çözüm süreci devam ediyor gibi genel olarak bilgi almak hassasiyetlerinizi partimizin üst yönetimlerine aktarmak ve elimizden geldiği kadar katkı sağlamak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Akıncı da kabulde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile daha önce Ankara’da görüştüklerini hatırlattı. Kılıçdaroğlu’nun gönderdiği mektupta CHP’nin bir bütün olarak öteden beri Kıbrıs sorununa duyduğu ilgi çerçevesinde bir anlaşma desteğini teyit ettiğini kaydeden Akıncı, “Kendisine teşekkürlerimi iletiniz.” dedi.

"BAZI SİYASİLERİN AKSİNE KAYNAĞA MÜRACTINIZ TAKDİRE ŞAYAN"

CHP heyetinin kendisini ziyaret etmesinin oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Akıncı, “Sizin ziyaretiniz şu açıdan da önemli: Hem CHP’nin geleneksel ilgisini göstermesi bakımından hem de buraya kaynağına hiç uğramadan esas görüşmesi gereken mercilerle görüşmeden bilgi almadan fikir oluşturup bunu Türkiye’ye aktaran bazı başka siyasi kuruluşların aksine sizin doğrudan kaynağına müracaat etmeniz takdire şayandır. Doğru olandır. Yapılması gerekendir.” diyerek isim vermeden geçtiğimiz günlerde MHP’li Ümit Özdağ başkanlığında adaya gelen heyeti de eleştirdi.

TBMM’deki ve onun dışında da Türkiye’deki bütün bu konuya ilgi duyan parti ve ya oluşumlar bu çerçevede hareket etmesini temenni ettiklerini aktaran Akıncı, “Bu bağlamda sizi bu konuda bilgilendirmek bizim için büyük bir memnuniyet kaynağı olacaktır. Anladığım kadar müzakerecimizle de görüşme talebiniz var. Onunla da daha detaylı bilgi alırsınız.” diye konuştu.

ÜMİT ÖZDAĞ NE DEMİŞTİ ?

Geçtiğimiz haftalarda adaya gelerek bazı parti başkanları ile görüşerek Cumhurbaşkanı Akıncı'yı da ziyaret etmeyen MHP'li Özdağ, adaya gelirken görüşme süreci ile ilgili belirli endişeleri taşıyarak gelmiştik. Bu aşamada söyleyebileceğimiz temel tespit Türkiye’ye dönerken adaya döndüğümüzden daha büyük endişelerle döndüğümüz hususudur.” diye konuşmuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr