KÜÇÜK Y.K. MUAYENE EDİLDİ

Anadolu 6. Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya 6 sayfalık Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 2. İhtisas Kurulu raporu ulaştı. Adli tıp uzmanlarınca hazırlanan raporda küçük Y.K.'nin çeşitli muayenelerden geçirildiği ve Y.K. hakkında hazırlanan tüm doktor raporlarının incelendiği ifade edildi.

YÜZÜNDE YOĞUN YANIK İZLERİ...

Olayın meydana gelmesinin ardından Y.K.'nin acil olarak ameliyata alındığı ve yapılan tıbbi müdahalelerin de anlatıldığı raporda, küçük çocuğun yüzünde yoğun yanık izleri ve şişliklerin olduğu kaydedildi. Y.K.'nin sağ gözde görme ışık hissinin şüpheli olduğu belirtilen raporda, yine sağ göz kapağının tam kapanmadığı, kirpik miktarında belirgin azalma görüldüğü ifade edildi.

BASİT MÜDAHALE İLE GİDERİLEMEYECEĞİ VURGUSU

Raporun sonuç bölümünde ise, yaralanmanın sağ gözde travmatik katarakta, tüm yüzde 2. ve 3. derece yanığa, kollarda ve bacaklarda yanığa neden olduğu belirtildi. Yaralanmanın Y.K.'nin yaşamını tehlikeye sokan bir durum olmadığı ifade edilen raporda, yaralanmanın etkisinin basit tıbbi müdahale ile giderilemeyeceği vurgulandı.

"İŞLEVİNİ YİTİRMESİ NİTELİĞİNDE"

Raporda, "Küçüğün yüzünde saptanan ileri derecede deformasyona sebep olan kimyasal yanığın yüzün daimi değişikliği niteliğinde olduğu, sağ gözde şüpheli ışık hissi, sol gözde 0,05 seviyesine indiren yaralanmasının her bir göz için ayrı ayrı değerlendirmesinde organlardan birinin işlevini yitirmesi niteliğinde olduğu mütalaa olunur" denildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ...

17 Ekim 2015 tarihinde meydana gelen olaydan 6 gün sonra tutuklanan Cihan Araçman hakkında, 3 yaşındaki Y.K.'ye yönelik "Çocuğu ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası, diğer mağdur çocuklar E.E. ve B.Ö.'ye yönelik de "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak" suçlarını işlediği gerekçesiyle de 8 aydan 4,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Araçman hakkında toplamda 13 yıl 8 aydan 24,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr