Bugün öğle saatlerinden itibaren Kilis’te etkili olmaya başlayan ve rüzgarla kısa sürede kentin geneline yayılan toz bulutu, hayatı olumsuz etkiledi. Toz bulutu nedeniyle vatandaşlar nefes almakta güçlük çekti.

Kilis’te uzun süredir toz bulutu ile karşılaştıklarını belirten vatandaşlar, "Bugün nefes almakta zorluk çekiyoruz. Yolda yürümek bile imkanız hale geldi” diye konuştu. Uzmanlar, astım ve nefes darlığı olan vatandaşların tozlu havalarda dışarı çıkmamaları gerektiğini belirtti.

ADANA’YA ÇAMUR YAĞDI
Adana’da rüzgarın getirdiği toz bulutları yağmurla birleşince, kente çamur yağdı. Afrika’dan rüzgarın etkisiyle gelen toz bulutları Türkiye’ye kadar taşınarak daha sonra burada yağmurla birleşince, özellikle öğle saatlerinde Adana’da çamurlu yağış etkili oldu. Araçlarının üzeri tamamen çamur olan sürücüler önce araçlarını temizleyip daha sonra yola çıktı.

Mehmet Göktaş isimli vatandaş Adana’da çamur yağdığını görmekten şaşkınlık duyduğunu ifade ederken, Ahmet Esen ise, “Bugün hava bulutluydu.Yağmur yağacağı beklenirken çamur yağdı. Araçların üzeri hep çamur oldu” dedi.

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, bugün başlayacak yağmurların hafta sonu da devam edeceğini, Adana’da yaşayan vatandaşların sel ve ani su baskınlarına karşı dikkatli olmasını istedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr