Kilis sınırında konuşlu askeri birlikler tarafından IŞİD'in Suriye'deki hedeflerini vuruluyor.

SURİYE'DE YARALANAN 3 ASKER, KİLİS'E GETİRİLDİ


Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı harekatına katılan ve burada yaralanan 3 asker tedavi için Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Geçen 24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı harekatının 35'inci gününde Suriye'nin Rai bölgesinde IŞİD'e karşı yürütülen operasyonlarda 3 asker yaralandı. Nasıl yaralandıkları açıklanmayan askerler Mustafa B., Mustafa C. ile Levent K. ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildi. Acil serviste tedavisine başlanan yaralılardan ikisi ameliyata alınırken, birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Bu arada yaralı askerlerin tedavi edildiği hastaneye 1'inci Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Alpaslan Kılınç, Kilis İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin, Emniyet Müdürü Candemir Özdemir ve askeri yetkililer de gelerek doktorlardan bilgi aldı.

TSK'DEN FIRAT KALKANI AÇIKLAMASI

TÜRK Silahlı Kuvvetleri, Suriye'de muhalifler tarafından sürdürülen Fırat Kalkanı harekatının 35'inci gününde; 30 IŞİD hedefine 57 fırtına atışının yapıldığını belirterek, harekatın başından beri bin 337 hedefe 5 bin 91 atım yapıldığını bildirdi. TSK, ayrıca IŞİD tarafından Dron'dan atılan bombayla düzenlenen saldırı sonucu, 3 askerin hafif şekilde yaralandığını açıkladı.

  30 IŞİD HEDEFİNE 57 FIRTINA ATIŞI YAPILDI   Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'de muhalifler tarafından sürdürülen Fırat Kalkanı harekatının 35'inci gününde; yaşanan gelişmelere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Azaz-Rai sektöründe; muhalif unsurlardan oluşan 5 Özel Görev Kuvvet Grubu'nun güney istikametindeki ileri harekatın saat 18.00 itibariyle devam ettiği belirtildi. Muhalifler tarafından, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteğiyle Rai güneybatındaki Tall Ar meskun mahallinde tekrar kontrolün sağlandığı ve Vukuf güneyindeki hakim bölgenin ele geçirildiği kaydedildi. Rai batısındaki Muraygil ve Mare kuzeyindeki Tulaylin meskun mahallerinde ise kontrol sağlanmasına yönelik harekatın devam ettiği vurgulandı.

IŞİD'İN SALDIRISINDA 3 ASKER YARALANDI
Açıklamada ayrıca IŞİD tarafından Vukuf bölgesinde bulunan Türk unsurlarına, Dron'dan atılan bombayla düzenlenen saldırı sonucu, 3 askerin hafif şekilde yaralandığı bildirildi. Öte yandan keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen 30 IŞİD hedefine 57 fırtına atışının yapıldığı belirtilerek, harekatın başından beri bin 337 hedefe 5 bin 91 atım yapıldığı ifade edildi.   1 IŞİD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ, 1 BİNA İMHA EDİLDİ
Koalisyon güçleri tarafından, Tulaylin bölgesinde tespit edilen IŞİD unsurlarına yönelik gerçekleştirilen bir hava harekatı sonucunda 1 IŞİD'li öldürüldü ve IŞİD unsurlarınca kullanılan 1 binanın da imha edildiği bildirildi. Açıklamada ayrıca IŞİD'den temizlenen bölgelerde, harekatın başlangıcından bugüne kadar muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri tarafından 28 mayın ve 981 EYP'nin kontrollü olarak etkisiz hale getirildiği kaydedildi. Öte yandan Suriye sınır hattında 1 adet Bayraktar ve 1 adet Gözcü ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyetinin gerçekleştirilmeye devam edildiği vurgulandı. Açıklamada ayrıca, AFAD ve Kızılay'a ait unsurlarla Özgür Suriye Ordusu personeli ve bölgede bulunan sivillere yönelik lojistik faaliyetlerin kesintisiz olarak sürdürüldüğü belirtildi. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgelerde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde gerçekleştirilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri aldığı ve bu konuda azami hassasiyetin gösterildiği ifade edildi.
 Kaynak: Cumhuriyet.com.tr