NTV yayınında soruları yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adil Öksüz hakkında yaptığı açıklamayı değerlendirdi. Bozdağ, 'Adil Öksüz MİT ajanı mı?' surusuna "Adil Öksüz MİT ajanı falan değil. Bu bir akıl karıştırma şeyidir. FETÖ terör örgütünün Türkiye kamuoyuna sunduğu bir propagandadır. Onu söyleyen kimse FETÖ tarafından kullanılan bir zavallı. Kılıçdaroğlu'na bu bilgiyi getirene getireni araştırması gerekir. Ana muhalefet liderleri de dahil herkesin kendisine gelen bilgileri teyit etmesi lazım" sözleriyle yanıt verdi.

Bozdağ, 'FETÖ' soruşturması kapsamında şu ana kadar bin 500 kadar infaz koruma memurunun görevden el çektirildiğini ifade ederek, “FETÖ'yle bağlantısı olabileceğini değerlendirdiğimiz kim varsa gerekli işlemler yapılıyor. Devlet bunlarla ilgili tedbirleri alıyor. Hatta uçakla ve helikopterle bile gelecek saldırılara karşı tedbirler alındı. Şu anda Sincan'da ve Silivri'de uçuşa izin verilmiyor. Buralara hava savunma sistemleri kurduk. Aynı şekilde oralarda görevli olan jandarmanın da aldığı görevler var. Her türlü tedbir detaylı bir şekilde düşünülüyor. Cezaevlerinin içinde de dışında da her türlü tedbir alınmaktadır, alınmaya devam edilecektir" dedi.

"ABD TUTUKLAMA TALEBİNE YÖNELİK BİLGİYİ 1-2 GÜN İÇİNDE VERECEK"
Delillerin darbe girişiminin Fetullah Gülen’in emriyle yapıldığını açıkça ortaya koyduğunu ifade eden Bozdağ, “Biz daha önceki 4 suçtan iadesini ve acilen tutuklanmasını talep ettik. Aramızdaki iade sözleşmesinin 9. maddesine göre ABD Fetullah Gülen'i tutuklamak zorunda. Tutukladıktan sonra bizden ek belge talep edebilir. İkinci olarak biz 15. Temmuz darbe girişimiyle ilgili Ankara'nın verdiği tutuklama kararını da ilettik. Karar acil tutuklanmasını gerektiğini ve gerekçelerini somut bir şekilde ortaya koyuyor. ABD Başkan Yardımcısı'yla yaptığımız ikili görüşmede darbe girişimiyle ilgili kendilerine somut deliller gelmeye başladığını ifade etti. Onlar değerlendirmemizin sonucunu 1-2 gün içerisinde ileteceklerini ifade ettiler" diye konuştu.

Bozdağ'ın konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle:

"32 BİN TUTUKLAMA"

70 bin kişi civarında kişiyle ilgili işlem yapıldı. 32 bin civarında da tutuklama yapıldı ve süreç devam ediyor. Yeni tutuklananlar olabileceği gibi, tutuklananlardan adli kontrolle serbest bırakılanlar ya da serbest bırakılanlar olabilir. Yargılamanın nasıl yapılacağı tam olarak belli değil.

YARGILAMA İÇİN ÖZEL BİR YER KURULURMASI SÖZ KONUSU MU?

Duruşma salonu konusunda bazı yerlerde ihtiyaç var. İstanbul'da böyle bir ihtiyaç yok ama Ankara'da böyle büyük sanıklı davaların yapılacağı bir yer yok. Bu nedenle Sincan'da bu çalışma yapılıyor. Sadece bir yerde yargılanmıyorlar bütün Türkiye'de yargılamalar yapılıyor. Davaların binlerce sanıklı davalar gibi görülmesi bu işin sulandırılmasına ver gerçeğin ortaya çıkmasının engellenmesine yol açar. O nedenle bu davalar Türkiye'nin her yerinde görülecektir. Cumhuriyet Başsavcıları gerekli değerlendirmeleri yapıyorlar.

Kılıçdaroğlu: Adil Öksüz neden serbest bırakıldı? Bir bilgimiz var ama açıklayamıyorum

Adil Öksüz devletin elinde iddiası! Neden açıklanmıyor?

Adil Öksüz dosyasını jandarmada boşaltmışlar

Adil Öksüz'ü yukarıda biri koruyor

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr