CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle yapacağı toplantı için Tedirdağ'da.

Hükümet Caddesi üzerindeki Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu daha sonra STK temsilcileriyle bulaşacağı otele geçti.

Büyük buluşma adını verilen sivil toplum örgütleri toplantısı öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, temsilcilerin taleplerini dinleyeceğini söyledi.

 

Kılıçdaroğlu, “Ankara’da sivil toplum örgütleriyle ‘büyük buluşma’ adını verdiğimiz bir toplantıyı gerçekleştirmiştik. Bu toplantıda Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullar değerlendirilmiş ve 16 madde halinde sivil toplum kuruluşlarına, meslek odalarına, sendikalara bildirilmişti. Ama orada sadece ben konuşmuştum. Şimdi Türkiye genelinde belli bölgelerde gerçekleştiriyoruz. Bu kez sivil toplum kuruluşlarının, meslek kuruluşlarının sendikaların temsilcileri konuşacak biz onları dinleyeceğiz. Amacımız tam demokrasiyi Türkiye’ye getirmek, Türkiye’ye yerleştirmek. Ama zorluklarını biliyoruz, bu zorlukları hep birlikte mücadele ederek, aşacağız” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SORUNU TERÖR”

Yaşanan terör saldırıları nedeniyle hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, ülkedeki en büyük sorunun terör olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin gündeminde terör sorunu var. Üzülerek şunu ifade edeyim. Türkiye’de terörün bu noktaya gelmesinin tek sorumlusu Adalet ve Kalkınma Partisi’dir. Türkiye Cumhuriyet’ini yani meşru bir organı, yani Birleşmiş Milletler de temsil edilen meşru devleti, gayri meşru organla muhatap kıldılar. Terör örgütleriyle masaya oturdular. Şimdi ‘mücadele ediyoruz’ diyorlar. Terör örgütleri kentleri, illeri, ilçeleri silah deposu haline getirirken, 14 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyordu. Her gün şehitlerimiz geliyor, şehit yakınlarının sitemlerini de dinliyoruz. Asıl sorgulanması gereken, 14 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’ni hangi siyasi parti yönetiyor ve Türkiye’yi bu noktaya kimler getirdi. Bunun sorgulanması lazım. 2002 terörsüz bir Türkiye devraldılar, ama bugün Türkiye kan gölüne dönmüş durumda. Bunun altını özenle çizmek isterim.”

ERDOĞAN-OBAMA GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’deki Obama görüşmelerine ilişkin gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Önümüzdeki günlerde tarafların da yorumlarını bekliyorum. Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan bu konuda neler söyleyecek? Önümüzdeki günlerde bu konulara da gireceğiz” ifadelerini kullandı.

SARRAF’IN TUTUKLANMASI

Gazetecilerin Amerika Birleşik Devletleri’nde tutuklanan Rıza Sarrfa'ın soruşturmasını sorması üzerine konuşan Kılıçdaroğlu, “Daha düne kadar tutuklanan Reza Zarrab ile ilgili olarak pek Türkiye’yi ilgilendirmez havası içindeydiler. Ama 4 ana konuda soruşturma açıldığını biliyoruz. Büyük bir kısmı Türkiye ile ilgili önümüzdeki süreçte herhalde daha ayrıntılı bilgiler Türkiye’ye gelecek ve hep beraber bu süreci takip edeceğiz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, açıklamalarının ardından sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle basına kapalı olan toplantıya geçti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr