Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:

İzmir'de şehit olan polisimiz Elazığlıydı. Elazığlalar Gakkoş derlerdi. O şehidimiz şimdi Türkiye'nin gakkoşudur. 15 yıllık iktidar Türkiye'yi teröre mahkum etmiştir. Örnek mi istiyorsunuz? Şehirler silah deposuna çevrilirken neden müdahale etmediler. Açıkça söylüyorum ülkeyi teröre teslim ettiler. FETÖ terör örgütüdür. Bunları devletin en önemli yerlerine kim yerleştirdi. Sadece IŞİD mi? Sadece PKK mi? Sadece FETÖ mü? El Nusra da var. El Nusra'ya silah gönderdiler. 

IŞİD militanları Suriye'ye, Irak'a nasıl geçti. Türkiye üzerinden geçti. Bunlar silahlanıp Türkiye'ye geri döndü. Yönetemiyorsan istifa edeceksin kardeşim. Çocuk gibi bizi kandırdılar demeyeceksin. Şimdi kalkmışlar dünyaya savaş açmışlar.

"PKK'DAN HİÇBİR FARKLARI YOK"

Bunları her yerde anlatın. Biliyorum havuz medyası saldırıcak. Havuz medyasının PKK'dan hiçbir farkı yoktur. Bakın PKK bana saldırıdı. Bunlar da saldırıyor. Bunlar aklını kiraya vermişler. Saldırmassanız namertsiniz.

Çöken bir devletle karşı karşıyayız. Ben hükümet değilim, mahvettim Türkiye'yi üst akıl yönetiyor. Senin yönetemediğin ortada. 

Süleyman Şah türbesinin olduğu topraklar bizim topraklarımızdı. Kaçtılar. Şimdi PYD'nin eline geçti. Türbeyi kaçırdılar. Şimdi kahraman geçiniyorlar. Ne kahramanı ya. Kaçandan kahraman mı olur.

Askerlerimizin yakılma iddiaları. Hükümete çağrı yaptım açıklayın diye. 15 gündür açıklayamadılar. 15 günden fazla zaman geçti, askerler yaşıyor mu, öldüler mi bilinmiyor. 

Yönetilemeyen savrulan bir Türkiye var. Vatandaşın bunu bilmesi lazım. Hep birlikte bunları anlatmamız lazım.

Büyükelçiyi Ankara'da polis vurdu. 15 dakika sonra FETÖ'cü dediler. Madem biliyordun, neden görevde tuttun?

Başkanlık sistemi. Fiili durum var. Türkiye'ye başkanlık sistemini getirelim. Şimdi bunu anayasa değişikliğiyle gerçekleştirmek istiyorlar. Ya vatandaşın derdi ne, bunların derdi ne? 

Dolar bozdurun diye çağrı yapıyorlar millete? Kendi çocuklarına yapsana bu çağrıyı. Kendi yandaşlarına, havuz medyasına yapsana. Milletin açlıktan nefesi kokuyor. Bunların derdi başkanlık. Türk tipi diyorlar. Milli diyorlar. Bu gayri milli bir baykanlıktır. 

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr