Kılıçdaroğlu, Çanakkale'de CHP İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"CAMİYE VE KIŞLAYA SİYASET GİRMESİN"

Camiye ve kışlaya siyaset girmesin, hep yerde bunu söyleyeceğiz. Bu gerçeği hiç unutmayacağız. Adliyeye siyaseti sokmayacağız. Vicdanıyla ve hukukun üstünlüğü kavramıyla hareket edeceğiz.

Uzlaşma kültürünün demokrasinin olmazsa olmazlarından birisi olduğunu unutmayın. Farklı düşüncelerde olabilirsiniz ama onlar bizim düşmanımız değil. Bu ülkede birlikteliği sağlamanın yolu düşünceye saygıyı sağlamaktır. Uzlaşma kültürünü böyle hayata geçirebiliriz. Uzlaşma kültürünün ne kadar değerli olduğunu anlatın. Uzlaşmada amaç bu ülkede barışı sağlamaktır.

Siyasette öz eleştiriden kaçınmayacağız ve geçmişi iyi analiz edeceğiz. İlk düşüneceğimiz konu, Türkiye bu noktaya nasıl geldi? Bunun arkasında yatan nedir? Bunun öz eleştirisini yapacağız. Bu özeleştiri yetmez, geçmişi iyi analiz edeceksiniz ki aynı hataya bir daha toplumu düşürmeyeceksiniz. Tarihi tekerrür ettiren siyasetçiler, basiretsiz siyasetçilerdir. Kaç darbe yaşadık, yine bir darbe girişimiyle karşılaşıyorsak bir sorun var demektir. Elin oğlu uzaya araç gönderiyor, biz darbeyle uğraşıyoruz.

"FETÖ'NÜN DEVLETE NASIL YERLEŞTİRİLDİĞİNİ UNUTMAYACAĞIZ"

Devleti yeniden inşa edeceğiz diyoruz. FETÖ gibi bir örgütün devlete nasıl yerleştirildiğini unutmayacağız, bunu hep söyleyeceğiz. Devlete liyakatı getiren parti CHP'dir. Birileri çok iyi bilsin, biz inançlıyız. İnançlarımızın da gereğini yapıyoruz. Devlette liyakatı esas alacaksın.

83 İLİMİZ OLSUN

Gelin Yüksekova ve Cizre'yi de il yapalım, 81 değil 83 ilimiz olsun.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr