Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen “TÜGEF Gelecek İçin Evet Diyor” programında konuştu. Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘nun Best FM’de konuk olduğu “Konuşan Türkiye” programındaki,” "Yeni modeli kurduk. Halk seçti cumhurbaşkanını… Başbakan da başkası oldu. Cumhurbaşkanı başka bir partinin genel başkanı, başbakan başka bir partinin genel başkanı… Asıl kavga o zaman çıkacak. Niye bunu söylemiyorlar millete, neden bu anlatılmıyor millete?” sözlerini dinletti ve Kılıçdaroğlu’nu sert bir şekilde eleştirdi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na “Karşı çıktığı sistemin ne getirdiğini dahi bilmiyor.” sözleriyle yüklenirken kendisi de Anayasa değişikliği için büyük bir gaf yaptı. Erdoğan, “100 bin imza ile cumhurbaşkanlığı seçimi de yapılır, parlamento seçimi de yapılır.” dedi. Oysa Anayasa değişikliği 7. maddesine göre, en az yüz bin seçmen cumhurbaşkanı adayı gösterebiliyor.

Erdoğan Kılıçdaroğlu’nu Anayasa değişikliği maddelerini bilmemekle suçladı ve şunları söyledi;

“Anladın mı Sayın Kılıçdaroğlu? “

“Bakın bu zat, ana muhalefet partisinin genel başkanı. Ya dersini hiç çalışmamış ya, hayatı bunun hep böyle geçmiş. İşte siz kendi kulaklarınızla duydunuz. ‘Hayır’ın gerekçesini anlatırken ne diyor? “Cumhurbaşkanı başka bir partinin, başbakan başka bir partinin genel başkanı olunca asıl kavga o zaman çıkacak” diyor. Burada başbakan yok, sadece cumhurbaşkanı olacak. Bu zata beş tane koyun verin, beş tane keçi verin kaybeder gelir. Bilmiyor ya. İnsan 18 maddeyi hiç okumaz mı? Ben buradaki gençlerime sorayım buna ders verir ders. Karşı çıktığı sistemin ne getirdiği dahi bilmiyor.  Biz işte böyle sıkıntılar yaşanmasın diye, cumhurbaşkanıyla başbakanlığı birleştiriyoruz. Anladın mı Sayın Kılıçdaroğlu? Artık sen bu sıkıntıları yaşamayacaksın, cumhurbaşkanıyla başbakan birleşiyor”

Erdoğan da Maddeleri Bilmiyor mu?

Tayyip Erdoğan Kılıçdaroğlu’na “Karşı çıktığı sistemin ne getirdiği dahi bilmiyor.” sözleriyle yüklenirken kendisi de Anayasa değişikliği için büyük bir gaf yaptı. Erdoğan “100 bin imza ile cumhurbaşkanlığı seçimi de yapılır, parlamento seçimi de yapılır.” dedi. oysa Anayasa değişikliği 7. maddesi “en az yüz bin seçmen cumhur başkanı adayı gösterebilir” diyor.

Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’nu eleştirirken kendisinin de Anayasa değişikiğini yanlış söylediği sözleri şöyle;

“100 bin imzayla cumhurbaşkanlığı seçimi de yapılır, parlamento seçimi de yapılır”

“Ne diyor? Diyor ki “cumhurbaşkanı seçim kararı ne olacak” Ha söyleyeyim onu sana. Cumhurbaşkanı seçim kararı alırsa, parlamentoyla beraber aynı gün seçime gidecekler. Yani cumhurbaşkanı seçimi de yapılacak, parlamento seçimi de yapılacak. Aynı kararı parlamento da alır. O zaman da seçim yapılacak. Yetmedi, halka da yetki veriyoruz. 100 bin imza ile cumhurbaşkanlığı seçimi de yapılır, parlamento seçimi de yapılır.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr