CHP lideri Kılıçdaroğlu Adalet yürüyüşünün 11. gününde Bolu'da soruları yanıtladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Genel Başkanı bir rahatsızlık geçirmiş bu vesile ile kendisine geçmiş olsun dileklerimi de iletmek isterim.

Bayramların bizim değerlerimiz için önemli bir yeri var. Adaletin ne kadar önemli olduğunu bayramlar da gösteriyor. Aile içinde de adaletli davranırız. Bu bayram umarım Türkiye’de de adaletin başladığı bir süreç olur. Biz yürüyüşümüzü kararlılıkla, sevgiyle, hoş görüyle sürdüreceğiz. Adaletin ne kadar önemli olduğunu biliyor.
İnsanlar farklı şeyler düşünebilirler. Ama bizim bu ülkede huzura ihtiyacımız var. Yürüyüşümüzü temel amacı haksızlık olmasın, evrensel hukuk kurallarına uyalım. Türkiye’de demokrasinin geliştiğini tüm dünyaya duyurmuş oluruz.

Kaç adım attığımı bilmiyorum. 3’te 1’ini geldik. Arabaya binmek yok. Her santimini yürüdük. Gösteriş için, bireysel çıkar için bunu yapmıyorsunuz. Ülkenin buna ihtiyacı var. Gönül isterdi ki farklı partilerden, iktidar partisinden katılanlar olsun. Ortada bir gerçek var. Ankara- İstanbul yolunu yürüyeceğiz. Terazi olmadığı için kilo alıp verdim mi bilmiyorum. Ama biraz verdim.

(Başbakan Yıldırım'ın FETÖ'nün ayakta alkışladığı bir yürüyüşü yapmak adalet değil, olsa olsa gaflettir" sözü) Demek ki izliyorlar Pensilvanya’yı. Ayakta alkışladığını banta almışlar demek ki.
(Nuriye Gülmen- Semih Özakçaİki değerli arkadaşa seslenmek isterim. Lütfen açlık grevini bırakın. Siz sadece görevinize dönmek istiyorsunuz. Görevine son verilen yüzbinlerce insan var. Yapılan işlerde haksızlık olduğunu iktidar kanadı da biliyor. Hayatınızı karartmayın. Çok ağır bir görev üstlendiniz.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr