Kılıçdaroğlu, Anafartalar Zaferi’nin 101. yıldönümü kutlamaları için gittiği Çanakkale’de partisinin il başkanlarıyla bir araya geldi.

‘OHAL’e gerek yok’

Cumhuriyet’in edindiği bilgilere göre 6 saat süren toplantıda Kılıçdaroğlu, “Siyaset sokağa teslim olmamalı” diyerek “CHP her zaman darbelere karşı çıktı ama 60-71-80 CHP’nin üzerine kaldı. Bundan sonra da karşı çıkacağız. Yeni anayasa diyorlar ama darbe hukukunu arındırmadan nasıl yeni anayasa yapacaksınız” diye konuştu. Kılıçdaroğlu “Cumhurbaşkanına da anlattım, FETÖ’yle mücadele ediyorsunuz, onları açığa alıyorsunuz ama Sağlık Bakanlığı başka bir cemaate teslim, başka bakanlıklar başka cemaatlere teslim...” dedi. Birilerinin bu ortamda demokrasiyi savunması gerektiğini, bu savunmayı da CHP’nin yapacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, çıkarılan KHK’lerin sürelerinin OHAL sonrasını da kapsadığını belirterek, bunun Meclis’i devre dışı bırakmak olduğunu belirtti. FETÖ ile mücadelede OHAL’e gerek olmadığını, CHP’nin terörle mücadelede her türlü desteği vereceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, hukukdışı uygulamaların takipçisi olacaklarını kaydetti.

İl başkanlarına tam yetki

Kılıçdaroğlu konuşmasında il başkanlarının ilin bütününden sorumlu olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu il başkanlarına, “Ben şikâyet mercii değilim. Örgüt içindeki hesaplaşmaları çözün. Size tam yetki veriyorum. Bir olumsuzluk olduğunda hiçbir ilçe başkanından sormam, sizden sorarım, sorumlu sizsiniz. Çalışmayan değişir” uyarısında bulundu.

Diyarbakır’da miting talebi

Taksim ve Yenikapı’daki konuşmalarını il başkanlarından kullanmalarını ve gittikleri her yerde manifesto niteliği taşıyan söylemleri anlatmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, Yenikapı’ya gidiş nedenini açıkladı. Erdoğan ile Yıldırım’ın yanı sıra Abdullah Gül’ün de kendisini aradığını aktaran Kılıçdaroğlu, “Biz Yenikapı’ya AKP’nin yanında olmak için değil, darbe karşıtı olduğumuzu, demokrasi adına duruşumuzu sergilemek için gittik” dedi. Öte yandan Diyarbakır il başkanının da Diyarbakır’da miting yapılması talebinde bulunduğu öğrenildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr