CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD Başkanı Donald Trump’ın nüfuslarının büyük çoğunluğu Müslüman olan 7 ülkenin vatandaşlarını belli bir süre için ABD’ye almama kararı ve bu kararın yargıdan dönmesine ilişkin “CHP, mülteci üreten savaş politikalarının karşısında, göçmenlerin ve mültecilerin haklarını savunan milyonların yanındadır” dedi.

Kılıçdaroğlu, Trump’ın nüfuslarının büyük çoğunluğu Müslüman olan Irak, İran, Suriye, Yemen, Libya, Somali ve Sudan vatandaşlarının belirli bir süre ABD’ye alınmama kararını ve bu kararın New York Federal Mahkemesi tarafından askıya alınmasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

‘İnsan haklarına aykırı’

Trump’un kararını “Evrensel değerlere, temel insan haklarına ve yüzlerce yıllık mücadelelerle elde edilen insanlığın ortak kazanımlarına aykırı” olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, her ülkenin kendini teröre karşı koruma hakkı olduğunu ancak bir dine ve inanca yönelik ayrımcı uygulamaların kabul edilemeyeceğini kaydetti. Aslolanın istikrar, refah ve barışı sağlamak için çalışmak olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bu amaca ulaşıldığında gerek terör gerekse mülteci sorununun kaynağının da çözüleceğini bildirdi.

Başta İslam olmak üzere tüm dinlerin barışı, adaleti ve sevgiyi öğütlediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Din, inanç, mezhep farkı gözeterek ayrımcı politikalar izlemek ise terörü besler. İnançları kullanarak teröre başvuranlarla dünyadaki tüm ülkeler ortak mücadele etmelidir. Bir ülkeyi, vatandaşlarını toptancı bir anlayışla terör şüphelisi olarak görmek çağdışıdır. Bu bağlamda New York Federal Mahkemesi’nin kararnameyi askıya alan kararından memnuniyet duyuyoruz. CHP, mülteci üreten savaş politikalarının karşısında, göçmenlerin ve mültecilerin haklarını savunan milyonların yanındadır.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr