Adapazarı Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşen birlik ve dayanışma toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ensar Vakfı’ndaki tecavüz skandalıyla ilgili eleştirilerini sürdürdü. Kılıçdaroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu için söylediği “Ensar Vakfı’nın önüne yattı” sözlerinin “bir kişi veya kurumu korumak amacıyla elindeki imkânları kullanmak” anlamına gelen bir Anadolu deyimi olduğunu, 17 -25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu tapelerine göre dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler’in Rıza Sarraf için bu deyimi kullandığını anımsattı.

Kılıçdaroğlu, “Ben o ailelerin çocuklarına ve o ailelere sahip çıkmak zorundayım. Şunu söyleseydi bakan başım üstüne derdim. ‘Olay çok ciddidir. Bakanlık olarak hiçbir boşluk bırakmadan soruşturmayı yapacağız’ deseydi iş bitmişti. Onu bırakıp çocukları bırakıpta Ensar’ı savunursa olmaz. Benim söylediğim gayet net. ‘Siz çocukların haklarını savunacaksınız, Ensar’ın değil’. ‘Bir sefer oldu’ diyor bu vakıfta. Bu salı günü grupta açıklayacağım. Bir sefer de değil. O annelerin çektiğini o bakan biliyor mu?” dedi.

Kılıçdaroğlu “Kürt meselesini nasıl çözeceksiniz?” yönündeki soruya “Bu sorun nasıl çözülür. Samimi olarak masaya oturmak gerek. 4 siyasi partinin lideriyle masaya oturacaksınız. Adam öldürmekle bir sorun çözülmez. Siyasi sorundur, siyasetle çözülmesi gerekir” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr