Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başarılarından rahatsızlık duyuyorlardı. Sayın Aziz Kocaoğlu 397 yılla yargılanıyordu. Dün arkadaşlarıyla birlikte beraat etti. Neden rahatsız oldular. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uluslararası kredi notu, Türkiye Cumhuriyeti'nin notundan daha iyi.

Devlet dediğiniz kurum vatandaşına hizmet eder. 28 Şubat darbesine ne kadar karşıysak, 20 Şubat darbesine de o kadar karşıyız.

Mağdur ailelerin sayısı 1 milyonu aştı. Hapisaneler tıka basa dolu. Bizi suçluyorlar, FETÖ'ye sahip çıkıyorsunuz diye. Biz FETÖ'ye değil, mağdurlara sahip çıkıyoruz.

Bunların yaptıklarıyla 12 Eylül darbesinden sonra yapılanlar aynı değil midir?

Pekçok akademisyenin görevine son verdiler. İbrahim Kaboğlu, üniversiteden attılar, pasaportuna el koydular. Kaboğlu yurt dışında da ders veriyor. Kaboğlu'nun ne günahı vardı? Efedim Binali Yıldırım kurunun yanında yaş da yanar diyor? Nasıl bir mantıktır bu arkadaşlar? 

Türkiye iyi yönetilmiyor. 15 yıldır iktidardalar. 15 yıl önce insanlar kömüre muhtaçtı, 15 yıl sonra yine muhtaçlar. Hiçbir şey değişmedi. Kendi gelirleri 6 kat arttı. Muhtaç ailelerin gelirleri artmadı.

15 yılda gelir 3 kart arttı diyorlar. 6 buçuk milyon işsizimiz var. Nasıl oluyor bu.

Suriyelilere vatandaşlık verilsin mi, verilmesin mi, referanduma gidelim. Milletten kormayacaksınız.

Efendim istikrar gerek diyorlardı. 15 yıldır hükümetsiniz. 15 yıldır istediğinizi yapıyorsunuz. 15 yıl sonra işsizlik arttı.

Bizim çocuklarımız Suriye'de şehit oluyorlar. Onların gençleri Türkiye'de. Nasıl oluyor bu? Üstelik iş bulup çalışıyorlar. Bizim çocuklarımız işsiz. İşsiz kardeşim hala bu düzene isyan etmeyecekmisin?

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr